Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Είναι αφιερωμένο στο σινεμά της Αργεντινής και διοργανώνεται από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θεράντες

Η ταινία που προβάλλεται σήμερα και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών..




Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes και τα εργαστήρια Latin & Tango της ΦΕΞ παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου.


Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Σύγχρονο Κινηματογράφο της Αργεντινής.

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας φέρνει στην παλιά πόλη της Ξάνθης δέκα ταινίες του σύγχρονου σινεμά της Αργεντινής. Η φίλοι του κινηματογράφου είχαν τη δυνατότητα το 2001, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αργεντινή: ένα νέο ξεκίνημα» αλλά και το 2004 στο αφιέρωμα «το άνθος του νέου αργεντινού κινηματογράφου» του Φεστιβάλ κινηματογράφου θεσ/νικης να παρακολουθήσουν μέρος της δουλειάς κάποιον σημαντικών σκηνοθετών της Αργεντινής.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει 10 από αυτούς του σκηνοθέτες με τις αντίστοιχες ταινίες τους. Μετά τις προβολές ακολουθεί συζήτηση, λατινοαμερικάνικη μουσική και άλλα happenings. Οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στην αυλή με τα χαμάμ, του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, στην Παλιά πόλη, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου. Μία προβολή κάθε μέρα στις 21.00.

Ήδη παρουσιάστηκαν στις 26.08 το "El juego de las sillas" ("Το παιγνίδι με τις καρέκλες") της Άνα Κατς, στις 27.08 το "Pueblo Chico" ("Μικρό Χωριό") του Φερνάν Ρούντνικ και χθες 28.08 το "Extraño" ("Παράξενος") του Σαντιάγο Λόσα.


Σήμερα Κυριακή 29.08 προάλλεται στις 9.00 το βράδυ το "La demolición" ("Η κατεδάφιση") του Μαρσέλο Μανιόνε. Είναι έγχρωμο έργο διάρκειας 81 λεπτών. Βασισμένο σε ένα θεατρικό έργο, διηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου αποφασισμένου να υπερασπιστεί την επιχείρηση του και ενός άλλου που φτάνει με την αποστολή να την καταστρέψει.


Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

30.08, 21.00 h. Otra vuelta de Santiago Palavecino / Άλλη μια επιστροφή του Σαντιάγο Παλαβεσίνο

31.08, 21.00 h. Bar “El Chino” de Daniel Burak / Μπαρ «El Chino» του Ντανιέλ Μπούρακ

1.09, 21.00 h. Cautiva de Gastón Birabén / Αιχμάλωτη του Γκαστόν Μπιραμπέν

2.09, 21.00 h. Monobloc de Luis Ortega / Η πολυκατοικία του Λουίς Ορτέγα

3.09, 21.00 h. Parapalos de Ana Poliak / Το παιδί για τις κορίνες της Άνα Πόλιακ

4.09, 21.00 h. Ana y los otros de Celina Murga / Η Άννα και οι άλλοι της Σελίνα Μούργα