Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας οι "Λαγοί" όλου του του κόσμου

Συμμετέχουν δήμοι  από Γαλλία, Ισπανία, Μεξικό, Πορτογαλία και Ελλάδα με κοινή επωνυμία "Lagos"
Λαμπρή τελετή στο Διδυμότειχο, που έχει... Λαγό, όπου βρέθηκε όμως και το Πόρτο Λάγος της Ξάνθης
                            ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...





Το Σάββατο, 28 Ιουλίου, υπεγράφη στο Διδυμότειχο το Σύμφωνο Φιλίας και αδελφοποίησης έξι συνολικά κοινοτήτων με την κοινή επωνυμία "Λαγός-Lagos" . Στην τελετή υπογραφής συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων από τη Γαλλία και την Πορτογαλία. Οι έξι κοινότητες που από εδώ και στο εξής θα ανταλλάσσονται κυρίως πολιτισμικά είναι το Lagos, Aquitaine της Γαλλίας, το Lagos, Velez-Malaga της Ισπανίας, το Lagos, Jalisco του Μεξικού, το Lagos, Algarve της Πορτογαλίας, το Lagos, Los Rios της Χιλής και φυσικά το Πόρτο Λάγος από τα Άβδηρα της Ελλάδας.

Οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι, τόσο ο κ. Τοκαμάνης, δήμαρχος Διδυμοτείχου, η κ. Τσακίρη δήμαρχος Αβδήρων και οι εκπρόσωποι της Γαλλίας και Πορτογαλίας έκαναν λόγο για μια μεγάλη κοσμοπολίτικη "οικογένεια κοινοτήτων", οι οποίες σμίγουν με την ελπίδα να γνωριστούν καλύτερα και να ανακαλύψουν κοινά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Πρωτοβουλία αρχικά είχε ληφθεί από τη γαλλική πλευρά και σύντομα ανέπτυξε δυναμική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον απέσπασε στη χθεσινή εκδήλωση η ομιλία του Γάλλου δημάρχου από το Lagos d'Aquitaine, κ. Christian Petchot-Bacqué, ο οποίος εντυπωσίασε με τις γνώσεις του για την ελληνική αρχαιότητα αναφερόμενος στον Μέγα Αλέξανδρο και τη δυναστεία των Πτολεμαίων.


Πηγή:  http://www.radioevros.gr/