Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Νέα περατζάδα των μουσουλμάνων βουλευτών στην Άγκυρα

Επισκέφθηκαν τον Γκιουλ και πρόεδρο τουρκικής Βουλής οι Χατζηοσμάν και Μάντατζη

Τι προτίθεται να κάνει με την περίπτωσή τους ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου;



Η είδηση βέβαια πέρασε στα ψιλά ή σχολιάστηκε με τέτοιο τρόπο, θαρρείς και η επίσκεψη των δύο μουσουλμάνων βουλευτών, Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν στην Άγκυρα και οι συναντήσεις με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρόεδρο της βουλής κ. Σαχίν είναι το πιο φυσιολογικό στην πολιτική ζωή.


-Χωρίς βέβαια να έχουν επωμιστεί τον ρόλο του διαμεσολαβητή από την κυβέρνηση ή από το κόμμα τους και αναιρώντας βέβαια με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Εξωτερικών και την ίδια την κυβέρνηση, που έπρεπε να θέτει την ατζέντα των θεμάτων σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

-Γιατί αν καταλάβαμε καλά, μιλάμε για βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και όχι για…..υφυπουργούς Εξωτερικών ή αρμόδιους για θέματα σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ κρατών.

-Και αφού αναλώθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις για τα θέματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα κατά την άποψη τους, αλήθεια τι σχέση έχει η μειονότητα στο ζήτημα της συνεργασίας και φιλίας των δύο χωρών;

-Και αν συζητούσαν αυτά επίσημα, ανεπίσημα μπορούν να μας πουν οι βουλευτές άραγε τι είπαν και τι ενημερώθηκαν;

-Ο πρωθυπουργός άραγε θα τους ζητήσει να τον ενημερώσουν για αυτές τις συναντήσεις ή ο πρόεδρος της βουλής, γιατί μιλάμε για έλληνες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που πρέπει να ασπάζονται τις θέσεις της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, με δεδομένη την επιθετικότητα των γειτόνων μας.

-Ψιλά γράμματα θα πείτε.

 
Πηγή:   http://www.mpakirtzakis.com/