Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Δήμος της Θράκης στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ!!!

Δημοτικές επιχειρήσεις ιστορικού δήμου της περιοχής μας έχει μπει στο στόχαστρο των «ράμπο», όπως και άλλων έξι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλλον έχει πέσει κάρφωμα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;



ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ κάθε περίπτωση φαίνεται να ανησυχεί πολλούς δημοτικούς άρχοντες και τους συμβούλους τους, πάντως, είναι το γεγονός ότι μετά τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις εισηγμένες εταιρείες, τους αθλητές και τους καλλιτέχνες, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει για τα καλά (και) οι δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», αυτή τη στιγμή «τρέχουν» επτά έλεγχοι σε αντίστοιχους δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένας της Θράκης. Ποιος; Αυτός των... Αβδήρων (για να απαντήσω και στο ερώτημα με το οποίο έκλεισα την χθεσινή στήλη). Οι υπόλοιποι, για να ξέρετε, είναι οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πύργου, Λαυρίου, Γλυφάδας και Μεταμόρφωσης, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού θα γίνουν έλεγχοι σε τρεις ακόμη δήμους.

ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ γνωστό, στόχος των «ράμπο» του ΣΔΟΕ είναι να γίνει ενδελεχής έλεγχος σε δημοτικές επιχειρήσεις των παραπάνω (επτά συν τρεις) δέκα δήμων, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα κοιμητήρια ή διοργανώνουν τουριστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις ότι προμηθεύονταν υλικά ή ανέθεταν έργα σε εταιρείες χρησιμοποιώντας πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Μάλιστα, οι κατηγορίες αυτές, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, είναι πολύ σοβαρές και γι΄ αυτό θα ελεγχθούν άμεσα. Οπότε φαντάζομαι ότι μια αγωνία θα την περνούν κάποιοι στην πατρίδα του Δημόκριτου.


Πηγή:  http://www.flitzani.gr/