Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Καθηλωμένα αεροσκάφη σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το πρόβλημα. Κατέρρευσε το σύστημα.

Πρόβλημα και με ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

TA ΝΕOΤΕΡA ΣΤΟΙΧΕΙΑ...


Τηλεπικοινωνιακό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια όλης της χώρας καταγράφεται την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα.


Έπεσαν όλες οι συχνότητες και έχει καταρρεύσει το σύστημα, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να είναι καθηλωμένα στα αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας.

Από το πρωί δεκάδες πτήσεις έχουν καθυστερήσεις, ενώ σε πολλές από αυτές οι επιβάτες βρίσκονται εντός των αεροσκαφών, τα οποία έχουν πάρει θέσεις απογείωσης, περιμένοντας το σχετικό σήμα.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Γιάννη Κουρμουλάκη έπεσαν όλες οι συχνότητες. Τεχνικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εργάζονται πυρετωδώς για να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Από το πρωί, πάντως δεκάδες πτήσεις έχουν καθυστερήσεις, ενώ σε πολλές από αυτές οι επιβάτες βρίσκονται εντός των αεροσκαφών, τα οποία έχουν πάρει θέσεις απογείωσης, περιμένοντας το σχετικό σήμα.

«Η ΥΠΑ είναι διαλυμένη υπηρεσία» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Όπως τόνισε στο ΣΚΑΪ από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Άγγελος Σωτηρόπουλος λόγω της βλάβης δεν μπορούν να γίνουν απογειώσεις παρά μόνο προσγειώσεις.

Ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε θέμα υποδομών. «Δεν υπάρχει κανένα πλάνο εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» τόνισε.

«Θα έχουμε και άλλες πτώσεις του συστήματος αν δεν γίνει αναβάθμισή του» τόνισε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε ότι αναβάθμιση θα πρέπει να γίνεται κάθε 5 με 6 χρόνια και η τελευταία αναβάθμιση έχει γίνει στην Ελλάδα πριν 17 χρόνια.

 
Πηγή: http://www.skai.gr/