Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές εκλογές στην Ορεστιάδα


Φτάσαμε στα μισά της διαδικασίας

Περιορισμένη η συμμετοχή
Δεν αναφέρονται προβλήματα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στον νέο διευρυμένο καλλικρατικό Δήμο της Ορεστιάδας, όπου έχουν πλέον ξεπεράσει τα μισά της διαδικασίας.

Οι κάλπες κλείνουν στις 6.00 το απόγευμα και λειτουργούν σε τέσσερα εκλογικά κέντρα στις έδρες των σημερινών δήμων Ορεστιάδας, Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου. (Δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες σε προηγούμενες αναρτήσεις μας).

Tα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ικανοποιημένα από τη συμμετοχή χωρίς να δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία, άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι κινείται χαμηλά. Γεγονός είναι πάντως ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει προσδοκία για μαζικό ερχομό στις κάλπες μέσα στο κατακαλόκαιρο, ενώ δεν υπάρχει και προηγούμενο ώστε να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Η διαδικασία είναι άλλωστε πρωτόγνωρη, όπως επισημαίνουν από το ΠΑΣΟΚ.

Στα εκλογικά κέντρα κάπως αυξήθηκε η προσέλευση του κόσμου λίγο μετά τις 10.00, προφανώς μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας στις εκκλησίες. Παρατηρείται πάντως μειωμένη προσέλευση από νέους.

Υποψήφιοι είναι οι Πολυχρόνης Αντωνιάδης, Πασχάλης Γουτκίδης και Λευτέρης Χαμαλίδης, που γυρίζουν από κέντρο σε κέντρο διεκδικώντας όσο το δυνατόν περισσότερους σταυρούς.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 6.00 το απόγευμα, αλλά υπάρχει δυνατότητα παράτασης, σε περίπτωση που η προσέλευση των πολιτών θα είναι μεγάλη και υπάρχουν ουρές – κάτι που όμως φαντάζει μάλλον απίθανο. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καταμέτρηση...