Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Γιατί έγινε διευθυντής ο Κοντός στη ΣΕΚΕ;


Το θέμα απασχόλησε προ μηνός πρωτοσέλιδα το «Έθνος».

Πρόσφατα όμως το σχολίασε και η «Ελευθεροτυπία». Διαβάστε πως...




Ξαφνικά ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής Αλ. Κοντός αποφάσισε να εγκαταλείψει το παρασκήνιο και να βγει στο προσκήνιο. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γενικός διευθυντής (οργανική θέση) της ΣΕΚΕ (συνεταιριστική οργάνωση επεξεργασίας καπνών). Οπως είναι γνωστό, η ΣΕΚΕ ιδρύθηκε το 1947 από τον Αλ. Μπαλτατζή και πρόσφερε υπηρεσίες στους καπνοπαραγωγούς μας.

Επι υπουργίας Κοντού (ήταν μαζί με τη γυναίκα του υπάλληλος της ΣΕΚΕ), ουσιαστικά, εγκαταλείφθηκε η καλλιέργεια καπνού στην Ελλάδα και η ΣΕΚΕ φυτοζωεί. Σήμερα, επεξεργάζεται μικρές ποσότητες καπνού, με μεγαλύτερο πελάτη της αμερικανική πολυεθνική καπνοβιομηχανία και το παράδοξο, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Αγροτική Τράπεζα, με 34% περίπου, της άλλης εταιρείας που είχε δημιουργήσει ο Μπαλτατζής, της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.

Υπάρχουν πολλές εικασίες για την ενεργοποίηση του κ. Κοντού στα συνεταιριστικά δρώμενα. Από την τύχη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, που εκκρεμεί, μέχρι την εξασφάλιση μιας παχυλής σύνταξης από το ΤΑΥΣΟ πριν από το τέλος του 2010. Ο χρόνος θα δείξει...