Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Οι προηγούμενες εκλογές για ανάδειξη υποψηφίου

Βρήκαμε τους υποψηφίους και τα αποτελέσματα;


Βοήθησε τελικά η διαδικασία αυτή το ΠΑΣΟΚ;



Όπως μας υπενθύμισε αναγνώστης, η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την ανάδειξη του υποψηφίου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές στην Ορεστιάδα έχει ξαναγίνει πριν τέσσερα χρόνια στην Μαρώνεια.

Τότε υποψήφιοι ήταν πάλι τρία άτομα: οι ΝτίναΤσιμπλιαράκη, Παναγιώτης Αριαντσής και Αναστάσιος Κάζης. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που τελικά κέρδισε την διαδικασία και πήρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, ο Αναστάσιος Κάζης έλαβε 510 ψήφους και αναδείχτηκε πρώτος κατά τις προκριματικές εκλογές. Δεύτερος ήρθε ο Παναγιώτης Αριαντσής με 313 ψήφους και τρίτη η Ντίνα Τσιμπλιαράκη με 305 ψήφους.

Είχαν ψηφίσει συνολικά 1142 άτομα και βρέθηκαν 7 λευκά και 7 άκυρα ψηφοδέλτια. Ωστόσο η διαδικασία δεν βοήθησε το ΠΑΣΟΚ. Τον Δήμο Μαρώνειας τον έχασε. Δήμαρχος είναι ο Χρ. Πανανικολάου της ΝΔ.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 έλαβε 3.451 ψήφους - 51,2% και 10 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ο Κάζης του ΠΑΣΟΚ 3.284 ψήφους - 48,8% και 7 έδρες. Οριακά μεν αλλά το ΠΑΣΟΚ έχασε.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τότε οι προκριματικές εκλογές είχαν γίνει μέσα Απριλίου, ενώ οι δημοτικές έγιναν Οκτώβρη. Δηλαδή έξι μήνες πριν. Τώρα είμαστε λιγότερο από τρεις μήνες πριν, για αυτό και η πρεμούρα καλοκαιριάτικα...