Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Έκλεψε τις εντυπώσεις πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού

Ο γκολκίπερ Γιώργος Γουμάγιας απέκρουσε τέσσερα (!!!!) πέναλτι σε μία αναμέτρηση, θυμίζοντας τον Ντουκαντάμ που χάρισε το τρόπαιο των πρωταθλητών Ευρώπης στην Στεάουα Βουκουρεστίου το 1986





Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Γουμάγιας ήταν ο πρωταγωνιστής της β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς κατάφερε και απέκρουσε τέσσερα (!!!!) πέναλτι σε μία αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, υπερασπιζόμενος της εστίας του Πιερικού στην αναμέτρηση με τη Σαλαμίνα,νίκησε από τα 11 βήματα τον Δελαπόρτα στο 18΄ και στη συνέχεια της αναμέτρησης , στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τρεις φορές τη μπάλα, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.


Οι φανατικοί με τα στατιστικά έπρεπε να ψάξουν πολύ πίσω, προκειμένου να θυμηθούν τον τελικό πρωταθλητριών του 1986, τότε που ο Χέλμουτ Ντουγκαντάμ απέκρουσε τέσσερα πέναλτι της Μπαρτσελόνα και έδωσε στη Στεάουα Βουκουρεστίου τον τίτλο.Τη επιτεύγματα του Ρουμάνου πορτιέρο μιμήθηκε ο Γουμάγιας στον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Αίαντα Σαλαμίνας και Πιερικού. Ο Γιώργος Γουμάγιας ήταν ανίκητος από τα 11 βήματα και σταμάτησε τρεις φορές στην ψυχοφθόρο διαδικασία τους παίκτες του Αίαντα, ενώ νωρίτερα είχε πράξει το ίδιο και στο 18ο λεπτό της κανονικής διάρκειας του ματς.


Να υπενθυμήσουμε πως ο Γουμάγιας αγωνίστηκε στην Κομοτηνή για μια σεζόν, συγκεκριμένα την περίοδο 2007-08, όταν και ο Πανθρακικός εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο!



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/