Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επίθεση Στυλιανίδη στον Παπανδρέου μέσα από τη Βουλή

"Δεν εμπιστεύεται τους υπουργούς του ο Πρωθυπουργός ή δεν μπορεί ο ίδιος να λάβει συντονιστικό ρόλο;", αναρωτήθηκε o βουλευτής Ροδόπης για τις υπεραρμοδιότητες Ραγκούση
                                ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...




Σύγκρουση για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των υπουργών σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Βουλή με αφορμή την επετηρίδα για τις ένοπλες δυνάμεις!


Η ένταση σημειώθηκε μεταξύ του Ε. Βενιζέλου, του Π. Παυλόπουλου και του E. Στυλιανίδη, όταν ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του κ. Παπανδρέου για τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο κ. Ραγκούσης.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω απόφαση πρωθυπουργού να δίνει περίπου αρμοδιότητες συντονιστή σε υπουργό. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει αντιπρόεδρος», είπε ο κ. Παυλόπουλος για τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την απόφαση του πρωθυπουργού είπε ότι η συζήτηση για τις αρμοδιότητες και τους ρόλους είναι δευτερεύουσα. «Στην πολιτική την επετηρίδα την διαμορφώνει η συνείδηση του λαού…. Δεν περιμένει τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις».

Στην απάντηση αυτή βρήκε απέναντι του τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος τον ρώτησε αν η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έγινε, επειδή δεν εμπιστεύεται τους υπουργούς του ή αν έγινε γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να λάβει συντονιστικό ρόλο.

Ο κ. Βενιζέλος, που… εκνευρίστηκε λιγάκι παραπάνω, τόνισε πως οι αρμοδιότητες του κ. Ραγκούση είναι «πρόσθετες κανονιστικές αρμοδιότητες» που δεν έχουν να κάνουν με ευθύνες υπουργείων και υπογράμμισε. «Σας διαβεβαιώνω ότι οι αρμοδιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι αρμοδιότητες του ΚYΣΕΑ είναι ακέραιες και αλώβητες».

 
 
Πηγή:  http://www.star.gr/