Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το ρεπορτάζ του αγώνα Απόλλων - Πανθρακικός


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ




Τον χάρο με τα μάτια του είδε ο Πανθρακικός στην Ριζούπολη, όπου παραλίγο να γνωρίσει την πίκρα του αποκλεισμού από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Η ομάδα της Κομοτηνής αν και έπαιζε για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Κωνσταντίνου στο 39, έχανε μέχρι και 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα από τον ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης, ομάδα Γ' Κατηγορίας και μάλιστα νεοφώτιστη. Ωστόσο κατάφερε και γύρισε τον αγώνα χάρη σε τέρματα δικών του παιδιών, καθώς ο Καζάκης και ο Σουλτανίδης εκτός όλων των άλλων είναι και βέροι Κομοτηναίοι.


Ο Πανθρακικός βρέθηκε πίσω στο σκορ από τέρμα του Κύργια στο 51, αν και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 39'. Τότε υπέπεσε στο πέναλτι ο Κωνσταντίνου (που αποβλήθηκε), με τον Σουλτανίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά τον τερματοφύλακα Κατσούλη να αποκρούει. Από εκείνο το σημείο η μπάλα βάρυνε και το θεωρητικά πλεονέκτημα της αριθμητικής υπεροχής μετατράπηκε σε άγχος, όπως παραδέχτηκε αργότερα και ο Κώστας Βασιλακάκης, που παραλίγο να στοιχίσει ακριβά στους θρακιώτες.

Ο Πανθρακικός θα επέστρεφε στην Κομοτηνή με την βραδινή πτήση έχοντας αποκλειστεί πρόωρα από την συνέχεια της διοργάνωσης αν δεν κατάφερνε να ισοφαρίσει με ο Καζάκης, μόλις στο 83, επτά λεπτά πριν το τέλος. Κάπως έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, αν και οι κομοτηναίοι θα μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση και νωρίτερα, εφόσον ήταν πιο εύστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες.

Στην παράταση οι θρακιώτες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Πειθαρχημένοι και σοβαροί, εκμεταλλευόμενοι και την φυσική κούραση του Απόλλωνα που τόση ώρα αγωνίζονταν με 10 παίκτες εναντίον 11, καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση με δύο τέρματα του Σουλτανίδη και του Καζάκη στο 93 και 95 αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία, με τις δυο ομάδες να παρουσιάζουν κάποιες καλές ευκαιρίες για να ευχαριστήσουν τους λιγότερους από 500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Βασιλακάκης στάθηκε στο άγχος που είχαν οι παίκτες του και τη σημασία που αποκτά η νίκη, ώστε να συνέλθει η ομάδα από την ήττα της πρεμιέρας της Football League στα Γιάννενα. Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η νίκη σε ψυχολογικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, αφού στην επόμενη φάση ο Πανθρακικός θα υποδεχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής την ΑΕΚ και ένα φυσιολογικά γεμάτο γήπεδο θα γεμίσει και τα ταμεία του συλλόγου.

Από την πλευρά του ο προπονητής των γηπεδούχων Νίκος Καρούλιας, που αποβλήθηκε στο 80 από τον διαιτητή για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες του, εξέφρασε κάποια παράπονα για τη διαιτησία, ζητώντας μεταξύ άλλων και ένα μη καταλογισθέν πέναλτι στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Ωστόσο σε άκρως φιλικό κλίμα με τον κομοτηναίο συνάδελφό του, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Πανθρακικού ως ποιότητα ομάδας και ευχήθηκε στον Κώστα Βασιλακάκη κάθε επιτυχία και γρήγορη επάνοδο στην Σούπερ Λίγκα.


Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Καρούλιας): Κατσούλης, Κύργιας, Αρχοντούλης, Καραδέμητρος (78' Στρόμπουλος), Λαζανάς, Μαρίνου (68' Ταχματζίδης), Κωνσταντίνου, Πατσιαβούρας (61' Βέρμπης), Βλάχος, Κατράνας, Κρουσταλλέλης.

Πανθρακικός (Κώστας Βασιλακάκης): Ανδριόλας, Μπαρμπούδης (70' Μπαρμπούδης), Κανωτίδης, Ιασωνίδης, Νατσούρας, Λόπεζ, Ζησόπουλος (46' Άλβες), Αρσενίεβιτς (61' Μπουντούρης), Πάγκαλος, Καζάκης, Σουλτανίδης.

 
 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/