Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σ. Ξυνίδης: "Δε θα διστάσω ν' αποσυρθώ..."


Η πρώτη εμφάνιση του τέως Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και οι πρώτες του δηλώσεις στους Ξανθιώτες ως νέος αν. Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του ξανθιώτη βουλευτή Σ. Ξυνίδη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, υπεύθυνος για την Β. Ελλάδα και η ερώτηση εύλογη όπως αναμενόμενη κι απάντηση:

'Ξέρουμε κι έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα σ' αυτή την παράταξη και την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Δε είναι ο χρόνος, η στιγμή που θα δώσει τέτοιες ευκαιρίες. Με πλήρη συναίσθηση αυτών των ευθυνών, προσπαθούμε για το μεγάλο έργο που είναι το έργο της ανάπτυξης, να βγούμε απ' την κρίση, να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της η πατρίδα μας και να σταθεί η ελληνική κοινωνία σε νέες βάσεις με μια άλλη λογική. Επειδή ανακυκλώνεται όλο αυτό το κλίμα της απαισιοδοξίας έγώ θέλω ν' απαντήσω με τα λόγια του Γ.Παπανδρέου: 'ναι, γίνεται!'. Εμείς το πιστεύουμε, πιστεύουμε ότιτο πιστεύει κι ο ελληνικός λαός και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε ν' ανταποκριθούμε στις ευθύνες που έχουμε'.


Όσο για το αν αποτελεί αναβάθμιση η νέα θέση που κατέχει πλέον ο Σ. Ξυνίδης, ξεκαθαρίζει ότι:

'Ποτέ δεν μ' ενδιέφερε η προσωπική μου πορεία και δεν θα διστάσω στην πορεία, μ' αυτό το μεγάλο βήμα του σημερινού συνδυασμού για την ανανέωση και σ' αυτή η θέση που κατέχω. Δεν ήρθα για να μείνω δεκαετίες, ήρθα για να δημιουργήσω προϋποθέσεις για νέες αντιλήψεις, να συμβάλλω ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μπορέσει ο νομός να κάνει κάποια βήματα παραπάνω, στο βαθμό που είτε δεν εκπληρωθούν, είτε δε μπορώ ν' ανταποκριθώ, θ' αποχωρήσω έγκαιρα απ' την πολιτική. Εκείνο που μ'ενδιαφέρει, κάποια από κείνα που είπα στους πολίτες της Ξάνθης με την κάθοδό μου, να μπορέσω να τα προσφέρω'.
 
 
Πηγή:  http://www.xanthionline.com/