Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Έπεσε ξύλο μεταξύ των παρατάξεων για εγγραφή πρωτοετών

Ανεξήγητο θερμό κλίμα στη Νομική Κομοτηνής μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων που διεκδικούν την μερίδα των πρωτοετών για να τους «εξυπηρετήσουν»

Στο νοσοκομείο ένας φοιτητής μετά από άγριο καυγά. Ομάδες περιφρούρησης πλέον για την εγγραφή των πρωτοετών. Αναλυτικό ρεπορτάζ...



Θερμό επεισόδιο μέσα στη νομική σχολή με ξυλοδαρμό του γραμματέα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής Δημήτριο Ζήτρο, από εγγεγραμμένο στέλεχος της ΠΑΣΠ, εισακτέου του 2009, σημειώθηκε χθες το πρωί με αποτέλεσμα να δεχθεί γροθιά στην μύτη και να υποστεί σοβαρό κάταγμα, για το οποίο νοσηλεύεται στην πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Στο νοσοκομείο Κομοτηνής έφτασαν συνεπεία ξυλοδαρμού σε δεύτερο επεισόδιο που σημειώθηκε και άλλοι φοιτητές, οι Πανταζής Βρυνιώτης θύμα ξυλοδαρμού με κεφαλαλγία, Σεραφείμ Χαφόντα συνεπεία ξυλοδαρμού με ιλίγγους, Αθανάσιος Νάζος μετά από ξυλοδαρμό με τραύμα στο μέτωπο, ενώ αναστατώθηκε η φοιτητική κοινότητα και υπήρξε ένταση. Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές υποβλήθηκε μήνυση από τον φοιτητή κ. Ζήτρο κατά στελέχους της ΠΑΣΠ, όπως κι άλλες μηνύσεις σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε και από τους υπολοίπους.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Κάθε χρόνο δημιουργείται ένταση στο πως θα προσεγγίσουν τους πρωτοετείς φοιτητές και μάλιστα οι παρατάξεις ακολουθούν πολλές δελεαστικές μεθόδους, αλλά ποτέ δεν σημειώθηκαν τέτοιας έντασης επεισόδια. Οι είσοδοι της νομικής σχολής είναι υπό «κατάληψη» από ανθρώπους που ήλεγχαν κάθε πρωτοετή προκειμένου να τον εξυπηρετήσουν, για να τον εντάξουν στην δύναμή τους. Μάλιστα τους ενημερώνουν για την ζωή της Κομοτηνής, για καφετέριες εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ, ότι τους αφορά σε σχέση και με μαθήματα, εξεταστικές, γυμναστήρια, ενώ διανέμουν φυλλάδια για τα SOS θέματα, προσφέρουν προσωπικά δώρα, κοσμήματα αλλά και διαφημιστικά ντοσιέ.

Επικοινωνήσαμε με τον τραυματία κ. Ζήτρο στην ΩΡΛκλινική όπου νοσηλεύεται κι έκανε λόγο για οργανωμένο επεισόδιο σε βάρος του που τον προβληματίζει. «Οι γιατροί στην Κομοτηνή όπου μεταφέρθηκα στο Σισμανόγλειο έκαναν προσπάθεια να μου επανατοποθετήσουν την μύτη, αλλά επειδή ήταν δύσκολη η περίπτωση μεταφέρθηκα στην Αλεξανδρούπολη για την τοποθέτηση γύψου. Υπέβαλα μήνυση κατά συγκεκριμένου φοιτητή, ενώ και οι υπόλοιποι παθόντες κατέθεσαν μηνύσεις αλλά κανένας κατά στελεχών της ΔΑΠ» θα μας πει.

Καμία παράταξη επισήμως από το πανεπιστήμιο δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, ενώ όπως ακούγεται η εγγραφή των πρωτοετών θα γίνεται τις επόμενες μέρες από ομάδες περιφρούρησης. Τι σημαίνει αυτό θα το δούμε στην πράξη.

 
Πηγή:   http://www.xronos.gr/