Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ερωτήσεις αντιπολίτευσης για την αποστολή στην Κεσσάνη Τουρκίας

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Τοπείρου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Παυλακάκης καταθέτει ερωτήσεις και την καταγγελία της παράταξής του για την αποστολή 600 δημοτών για ψώνια στην Κεσσάνη της γείτονος. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Γ. Παυλακάκη:

'ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
κ. ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ  (για την αποστολή 600 ατόμων δημοτών του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, στην αγορά Κεσσάνης – Τουρκίας, με έξοδα του Δήμου)


Κύριε Δήμαρχε
Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται στις τοπικές εφημερίδες της Ξάνθης (ΜΑΧΗΤΗΣ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΘΡΑΚΗ, ΑΓΩΝΑΣ και εφημερίδα Κομοτηνής ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ) αλλεπάλληλα σχόλια που αφορούν τον Δήμο Τοπείρου και καταγγελίες για το πρόσωπο σας κύριε Χατζηευαγγέλου ως Δημάρχου, όπως επίσης δημοσιεύονται ερωτήσεις και καταγγελίες εναντίον σας των εκπροσώπων του «ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» του σωματείου ΥΦΑΣΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, που αναφέρονται σε ομαδικές «αποστολές» - ταξίδια δημοτών του Τοπείρου σε παζάρια της Τουρκίας για να κάνουν τα ψώνια τους και μάλιστα με έξοδα του Δήμου Τοπείρου.

Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε πληροφορίες για γεγονότα για τα οποία υπάρχουν δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρονται μάλιστα ότι ο Δήμος Τοπείρου (Ευλάλου) πλήρωσε όλα τα έξοδα για την μετάβαση - αποστολή - 600 ατόμων δημοτών του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης για ψώνια στην αγορά της Κεσσάνης – Τουρκίας και οι Τούρκοι έμποροι εκφράζουν την ικανοποίησή τους γι’ αυτό. Ακόμη αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του Δήμου Τοπείρου εδήλωσε ότι «έχουν καλές σχέσεις, με το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο της Κεσσάνης Τουρκίας και ως αποτέλεσμα προτιμούν το παζάρι της Κεσσάνης» και ότι σαν Δήμος καλύπτουν τα μεταφορικά έξοδα των πολιτών που πάνε για ψώνια στην Κεσσάνη, πριν τις γιορτές του Ραμαζανιού και του Κουρμπανιού και επίσης ότι θα γίνουν και άλλες αποστολές – ταξίδια δημοτών Τοπείρου – καταναλωτών στην Τουρκία με έξοδα του Δήμου Τοπείρου.


Κύριε Δήμαρχε

Σήμερα η πατρίδα μας διέρχεται στη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση την οποία βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, (αγρότες, εργάτες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι) και υφιστάμεθα μέτρα οικονομικού σοκ (μειώσεις μισθών, δώρων, συντάξεων, αυξήσεις Φ.Π.Α, απολύσεις, ανεργία κ.λ.π), επιβάλλεται δε σε όλους τις κρίσιμες αυτές ώρες, να επιδείξουμε πνεύμα νοικοκυροσύνης, και είναι συνεπώς αδικαιολόγητο αφενός να γίνονται τέτοιες ενέργειες και τέτοια έξοδα από τον Δήμο Τοπείρου, όταν μάλιστα έχει φορτωθεί την τελευταία τετραετία με δάνεια που ξεπερνούν το 1 ½ εκατομμύριο ευρώ, η εξόφληση των οποίων απαιτεί νοικοκύρεμα και όχι σπατάλες και αφετέρου με τις ενέργειες αυτές να στερείται η Ελληνική εσωτερική αγορά τα όποια «διαθέσιμα» καταναλωτικά κεφάλαια.


Κύριε Χατζηευαγγέλου

Τέτοιες ενέργειες δεν δικαιολογούνται γιατί εξυπηρετούν μόνο ευτελή μικροσυμφέροντα και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.

Πρέπει να γνωρίζετε επίσης κ. Χατζηευαγγέλου ότι παντού και πολύ περισσότερο στην πολιτική είναι νόμιμο, ορθό και χρήσιμο να αναδεικνύεται κάποιος μόνο από τα έργα του και το έργο του, και ακόμη πρέπει να γνωρίζετε ότι αν δεν υπάρχουν έργα και έργο ή αν υπάρχουν και δεν αναγνωρίζονται και δεν αναδεικνύεται κάποιος, είναι σίγουρα ιστορικά ωφέλιμο γι’ αυτόν να μένει έστω «ως πατριώτης και έντιμος, εργατικός, αυτοδιοικητικός διαβάτης» δηλαδή ως σωστά αγωνιζόμενος πολιτικός, χωρίς αβαρίες και εκπτώσεις, με υψηλή αντίληψη του καθήκοντος και αφοσίωση στην αποστολή του.

Εμείς καταγγέλλουμε αυτή την συμπεριφορά σας και κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε : Κύριε Δήμαρχε :

1). Γιατί δεν δείχνετε την ελάχιστη ευαισθησία που επιβάλλεται και υποχρεούστε να δείξετε ως διαχειριστής δημοσίου χρήματος ?

2). Γιατί τόσες μέρες και παρά τις δημοσιογραφικές οχλήσεις, ερωτήσεις και δημοσιεύματα για το σοβαρό αυτό θέμα από όλες σχεδόν τις τοπικές εφημερίδες και από τα ραδιόφωνα αλλά και από εφημερίδες γειτονικών πόλεων, κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε και «σφυρίζετε αδιάφορα» ?

3). Γιατί δεν απαντάτε στο έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου της Ξάνθης, αλλά και στους εκπροσώπους των άλλων επαγγελματικών οργανώσεων της Ξάνθης, που ζητούν να πληροφορηθούν για τα καταγγελλόμενα ?

4). Γιατί δεν αισθάνεστε την υποχρέωση απέναντι στους συντοπίτες μας, στους έντιμους δημότες Τοπείρου, που με τον ιδρώτα τους, εργαζόμενοι στα χωράφια τους, στο μεροκάματο, στα μαγαζιά τους κ.λ.π καταβάλλουν τους διάφορους φόρους καθαριότητας, ύδρευσης κ.λ.π, αλλά επίσης και απέναντι στους κατοίκους της Ξάνθης (στους διάφορους επαγγελματίες της Ξάνθης), να απαντήσετε γι’ αυτά που σας καταγγέλλουν ?

5). Γιατί συμπεριφέρεστε αλαζονικά και τους περιφρονείτε όλους ?

Ειδικότερα ερωτάσθε :

Τι είναι αυτή η συγκεκριμένη αποστολή των 600 καταναλωτών στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2010 και πόσες χιλιάδες € κόστισε στον Δήμο ?

Τι είναι αυτές «οι αποστολές» καταναλωτών ?

Έγιναν και άλλες την τελευταία τετραετία ? πόσες ? και πότε έγιναν ?

Πως έγιναν και πόσο κόστισαν ? Που έγιναν και με πόσους ?

Τι επιβάρυνση προκάλεσαν στο Δήμο ?

Τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και ποιες ?

Εγκρίθηκαν οι δαπάνες από το αρμόδιο όργανο – υπηρεσία του Δήμου, από ποιο, πότε και με ποια απόφαση ?

Γνωρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για τις μαζικές αυτές αποστολές από τον Δήμο Τοπείρου πλήθους Ελλήνων καταναλωτών στην Τουρκία?

Έγινε έλεγχος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ? Πότε και με ποια απόφαση ?

Η σχετική δαπάνη υποβλήθηκε προς έλεγχο στον Επίτροπο Ελεγκτικού ? Ελέγχθηκε ? Πότε ? Με ποια απόφαση ?

Έγιναν και άλλες τέτοιες αποστολές στην Τουρκία εντός της διανυομένης αυτοδιοικητικής τετραετίας ? Πόσες ? και πόσο κόστισαν ?

Πόσα άτομα συμμετείχαν σ’ αυτές και από ποια χωρία του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης ?

Πως έγινε η επιλογή αυτών των ατόμων ?

Με ποια μέσα (γραφεία ταξιδιών, τουριστικά γραφεία, λεωφορεία κ.λ.π) έγιναν οι μετακινήσεις – διακινήσεις αυτού του πλήθους των κατοίκων ? Πως έγινε η επιλογή αυτών των μέσων μετακινήσεων ?

Χρησιμοποιήθηκαν μέσα μαζικών μετακινήσεων της Ξάνθης ή από άλλες πόλεις ?

Πόσες διανυκτερεύσεις έγιναν και πόσο κόστισαν ?

Εξοφλήθηκαν αυτές οι δαπάνες των παραπάνω αποστολών ? ή ο Δήμος χρωστάει χρήματα και πόσα ?


Έχουν σχέση οι δαπάνες αυτές του Δήμου, με την απόφαση που πήρατε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου την 24-08-2010 και αυξήσατε παρά την δική μας άρνηση, στο ποσό των 300.000 € τον προϋπολογισμό του έτους 2010 κυρίως για έξοδα ξενοδοχείων και έξοδα μεταφορών ?




Για την Δημοτική Παράταξη
«ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ – Ε.Δ.Ο»
του Δήμου Τοπείρου Ν. Ξάνθης

Γεώργιος Παυλακάκης


Κοινοποιείται :
1). Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης - Κομοτηνή
2). Επίτροπο Ελεγκτικού'.



Πηγή:  http://www.xanthionline.com/