Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

O Μιχ. Καρχιμάκης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ψήφισαν 342 από τους 412 και έλαβε 288 ψήφους. Εκλέγεται με ποσοστό σχεδόν 85% και διαδέχεται τον Σωκράτη Ξυνίδη.
Ευχαριστίες Παπανδρέου στον βουλευτή Ξάνθης για το έργο του. Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για τον Θρακιώτη;




Στην ψηφοφορία από τους 412 εγγεγραμμένους ψήφισαν 342 και ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης έλαβε 288 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 52 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε προτείνει για τη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου τον Καρχιμάκη που “έχει δώσει σκληρές μάχες με το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες μέρες”. Πέραν αυτής, δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.


Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα φέρει την πρότασή του για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου,στο οποίο δεν θα μετέχουν κυβερνητικά στελέχη.


Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως, βάλαμε όλοι οι Έλληνες τα θεμέλια για να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές”. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές του Νοεμβρίου και τόνισε ότι ο “Καλλικράτης” είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών, απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν εγκλωβισμένη την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη σαν μοίρασμα προνομίων.


Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αναδειχτούν εκείνα τα πρόσωπα που πιστεύουν στις αρχές του “Καλλικράτη”. Κάλεσε δε τους πολίτες να πουν “όχι” στις δυνάμεις που δεν θέλουν ν' αλλάξει τίποτα, στις δυνάμεις που κρύβουν την αντίρρησή τους στην μνημονιολογία. “Είμαστε δύναμη ανατροπής, αλλά και συνένωσης όσων δυνάμεων θέλουν την αλαγή μέσα από κοινούς στόχους”, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέοου.


Πριν ανακοινώσει την πρότασή του για τον Μ. Καρχιμάκη, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο απερχόμενος Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, ανέλαβε τη θέση σε μια περίοδο πρωτοφανούς δυσκολίας για τη χώρα αλλά και το ΠΑΣΟΚ λόγω της μετάβασης στη διακυβέρνηση της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα οργανωτικά ζητήματα. Τον ευχαρίστησε δε ειλικρινά γιατί πέτυχε να γίνει ομαλά αυτή η μετάβαση και γιατί ξεκίνησε και πάλι σε μερικούς μήνες να παράγει έργο.



Τέλος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ημέρα μνήμης, καθώς πριν 11 χρόνια σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννος Κρανιδιώτης.