Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλουμε στρατό, αλλά ένα θερμοκήπιο προόδου


Τι ανέφερε ο Ξυνίδης στην δική του ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο, την τελευταία ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ;



Με την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, ξεκίνησαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, τα μέλη του οποίου καλούνται να εκλέξουν και τον νέο γραμματέα. Στην ομιλία του ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι "όλοι είναι αναγκαίοι στις θέσεις που το Κίνημα έχει ανάγκη και που ο πρόεδρος ορίζει", προσθέτοντας πως τον τελευταίο χρόνο το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να εξασφαλίσει την μετάβαση στην κυβέρνηση. "Η πορεία προς την πτώχευση, το Μνημόνιο σε σχέση με την μεταβατικότητα στο κόμμα, υπήρχε ο κίνδυνος για την σταθερότητα στο κόμμα", είπε και πρόσθεσε ότι "στο ΠΑΣΟΚ έχουν εκφραστεί τρεις γενιές. Της Εθνικής Αντίστασης, του ανένδοτου και του Πολυτεχνείου.

Σήμερα επιβάλεται να εκφραστεί και μια τέταρτη γενιά. Αυτή που έχει συνθλιβεί και καλείται να πληρώσει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος". Σημείωσε ακόμη ότι στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή στην πολιτική και όχι η επικυριαρχία της επικοινωνίας, με την ενεργοποίηση των πολιτών στο διάλογο και τη συμμετοχή στην πολιτική. "Το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλουμε στρατό, αλλά είναι ένα θερμοκήπιο προόδου", τόνισε και πρόσθεσε ότι το Κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο ναι και ένα μεγάλο όχι. "Στο ναι του ΠΑΣΟΚ της συμμετοχής, της προσφοράς και της αξιολόγησης. Και στο όχι στο ΠΑΣΟΚ της δήθεν καθαρότητας και της δημιουργικής γυμναστικής.

Δεν αποδεχόμαστε το "δεν γίνεται", ξέρουμε πλέον ότι "γίνεται"", τόνισε και συμπλήρωσε ότι "σήμερα πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να εκλέξουμε το νέο γραμματέα, που θα ενισχύσει την οργανωτική δουλειά στο Κίνημα". Τέλος ο κ. Ξυνίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του κινήματος για την τιμή που του έκαναν με την εκλογή τους ως γραμματέα του Κινήματος.