Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στην φυλακή Κομοτηναίος εργολάβος για το θάνατο 12χρονου κοριτσιού

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την απόφαση από το Εφετείο Θράκης για 4 χρόνια φυλάκιση για τροχαίο
Με πανό οι γονείς του θύματος ζητούσαν να λάμψει η Δικαιοσύνη
                           ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Η καρδιά του λύγισε στο άκουσμα της ποινής, αισθάνθηκε δυσφορία και οδηγήθηκε στην καρδιολογική κλινική του Σισμανόγλειου, φρουρούμενος,


Στην φυλακή θα οδηγηθεί ο εργολάβος Ιωάννης Λαμπρογιάννης με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θράκης αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση που εισέπραξε δεν θα έπρεπε να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.


Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, όταν παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του την 12χρονη κάτοικο εν ζωή Καβάλας, Ιωάννα Τσιγιάννη.



Η υπόθεση είχε πρωτόδικα εκδικαστεί στον τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, στην απόφαση του οποίου είχε ασκηθεί έφεση από τον κατηγορούμενο. Το τροχαίο είχε συμβεί στις 21 Ιουλίου 2004 στο 14ο χλμ εθνικής οδού Νέας Περάμου – Καβάλας μπροστά στο κάμπινγκ «Παραντίσο» στη Νέα Ηρακλείτσα.


Η απόφαση του Εφετείου διατήρησε την ποινή για την ίδια κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο κ. Λαμπρογιάννης οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα. Ο κατηγορούμενος αισθάνθηκε δυσφορία με το άκουσμα της απόφασης και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.


Στην δίκη παρέστησαν και οι χαροκαμένοι γονείς του θύματος με πανό ζητώντας να λάμψει η δικαιοσύνη, ενώ περιέγραψαν την οδυνηρή απώλεια να χάσουν το παιδί τους στα καλά καθούμενα την ώρα που αποβιβάστηκε από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και θα πήγαινε για μπάνιο

 
 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/