Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Aπέδρασαν διακινητές και λαθρομετανάστες από τη Βέννα

Αποκόλησαν το κιγκλίδωμα και δραπέτευσαν προς άγνωστη κατεύθυνση
Συνελήφθησαν οι δύο, αναζητούνται άλλοι επτά
Στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί που τους φρουρούσαν. Διατάχθηκε ΕΔΕ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ




Σήμερα 08-10-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, από τον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Βέννας Ροδόπης, πέντε (05) υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (04) υπήκοοι Ιράκ, κρατούμενοι για διακίνηση μεταναστών οι πέντε (05) εξʼ αυτών και διοικητική απέλαση λόγω παράνομης εισόδου στη Χώρα οι λοιποί, αφού αποκόλλησαν, με χρήση αυτοσχέδιου σχοινιού από υφάσματα, εξωτερικό σιδερένιο κιγκλίδωμα μήκους 40cm, από παράθυρο της βόρειας πλευράς του κτιρίου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα από Υπηρεσία μας συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχου με διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις προς εντοπισμό τους, με συνέπεια τη σύλληψη δύο (02) εξ αυτών. Ανωτέρω συλληφθέντες καθώς και δύο (02) Αστυνομικοί της Φρουράς, κατηγορούμενοι για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, μετά της σχηματισθείσας κατʼ αυτών δικογραφίας θα αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Αναζητήσεις συνεχίζονται. Προανάκριση διεξάγει το Τ.Α. Κομοτηνής.

Από την Υπηρεσία μας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση των πειθαρχικών ευθυνών, των Αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την φρούρηση του χώρου.