Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Δεξί μπακ ο Τοροσίδης με την Λετονία

Oλες οι λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τον ξανθιώτη ποδοσφαιριστή ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα της Ελλάδας για τα προκριματικά του EURO 2012...



Με αρκετά προβλήματα τραυματισμών, η Εθνική Ομάδα υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής στο Στάδιο Καραϊσκάκη τη Λετονία για τα προκριματικά του Euro 2012. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει τους τραυματίες Νίκο Λυμπερόπουλο και Σάκη Πρίττα και έτσι αναγκάζεται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στους σχεδιασμούς του, ακόμα και εσωτερικές αλλαγές στην διάταξη της ομάδας, προκειμένου να διεκδικήσει την πρώτη νίκη της ομάδας στον όμιλο. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και ο νέος ρόλος που θα έχει ο ξανθιώτης διεθνής Βασίλης Τοροσίδης στο σχήμα της αρχικής ενδεκάδας.

Όπως είναι γνωστό, ο «Τόρο» αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνική, που κόντρα στο κίνημα των αποχωρήσεων πους σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα με Κυργιάκο, Αμανατίδηκαι Γκέκα, στις αρχές της εβδομάδας βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι θεωρεί τιμή το να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο και θέλει να προσφέρει πολλά ακόμα στην Εθνική. Στο φιλικό παιχνίδι με την Σερβία αλλά και στα δύο πρώτα επίσημα ματς με Γεωργία και Κροατία, όπου η Ελλάδα σημείωσε ισάριθμες ισοπαλίες, ο «Τόρο» αξιοποιήθηκε ως δεξί χαφ. Όλα δείχνουν ωστόσο ότι στον αγώνα με τη Λετονία θα επιστρέψει στα μπακ, πάντα όμως στην φυσική του θέση, στην δεξιά πλευρά, έχοντας παράλληλα την ενίσχυση του Σωτήρη Νίνη.

Υπενθυμίζεται ότι σε θέση μπακ χρησιμοποιούσε τον θρακιώτη μεσοαμυντικό και ο Ότο Ρεχάγκελ, όμως τον έβαζε μόνιμα στην αριστερή πλευρά, αντίθετα δηλαδή από την φυσική του θέση. Από τη θέση του αριστερού μπακ ο Τοροσίδης είχε σκοράρει προ διετίας το πρώτο επίσημο γκολ της Εθνικής στην προκριματική φάση του προηγούμενου Μουντιάλ (στο 0-3 στο Λουξεμβούργο). Με τον ίδιο αντίπαλο ο «Τόρο» είχε σκοράρει και στο 2-1 του ΟΑΚΑ, ενώ ως αριστερό μπακ είχε αγωνιστεί και στην μεγάλη αναμέτρηση του περασμένου Ιουνίου με τη Νιγηρία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, όπου χάρη στο δικό του τέρμα η Ελλάδα πήρε την παρθενική της νίκη σε Μουντιάλ με 2-1.

Όπως όλοι ξέρουμε, ο Σάντος τον ξεκίνησε ως δεξί χαφ στα πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο της Εθνικής (θέση από την οποία έβγαλε και την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Σαλπιγγίδη στο φιλικό του Βελιγραδίου) αλλά στο ματς με τη Λετονία προορίζεται για δεξί μπακ. Λέτε να κάνει το θαύμα του και από αυτήν την θέση; Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ξανθιώτης αποτελεί ένα βασικό στέλεχος στον κορμό που ετοιμάζει ο ομοσπονδιακός προπονητής, από την απόδοση του οποίου θα κριθούν πολλά στα δύο κρίσιμα ματς με την Λετονία το βράδυ της Παρασκευής και το Ισραήλ την ερχόμενη Τρίτη.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/