Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δύο δίκες για το Βατοπέδι το πρωί στην Θράκη

Η μία στο Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους Εφραίμ και Αρσένιο, η άλλη στο Πρωτοδικείο Ξάνθης με κατήγορους τους δύο μοναχούς

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης η συζήτηση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για την Μονή Βατοπεδίου. Η υπόθεση αφορά την υπερβολική καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης για την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας από το Πρωτοδικείο Ροδόπης.


Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή η δικαστικός Μαρία Ψάλτη και για ηθική αυτουργία οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος. Η συζήτηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες αλλά αμέσως διεκόπη λόγω απουσίας της Ψάλτη αλλά και του Αρσένιου, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Μόνο ο Εφραίμ είχε έρθει, που εκμεταλλεύθηκε την παρουσία του για να κάνει και κήρυγμα στο μετόχι της Μονής στο Πόρτο Λάγος.


Πέρα απόμως από τη συνέχιση της δίκης στο Εφετείο Κομοτηνής, με το Βατοπέδι θα ασχοληθεί το πρωί της Πέμπτης και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης. Στην περίπτωση αυτή όμως οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος δεν είναι κατηγορούμενοι αλλά... κατήγοροι.


Συγκεκριμένα, έχουν στραφεί κατά της εφημερίδας «Μαχητής Ξάνθης» και του εκδότη της Πάνου Παπαδόπουλου, από τον οποίο ζητούν αποζημίωση 300.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή μεταξύ άλλων τους αποκάλεσε «μαφιόζους»...

.