Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

H DIGEA αφήνει στην απέξω μεγάλα τμήματα της Θράκης

Ερώτηση Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου στη Βουλή, μια ημέρα μετά την πανηγυρική ανακοίνωση της εταιρείας ότι φέρνει την ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή μας

                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ



Η DIGEA συστάθηκε, σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/2008, από ορισμένους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας με σκοπό την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους στο σύνολο της επικράτειας μέχρι το τέλος του 2012. Στα πλαίσια αυτής της υποχρέωσης άρχισε η σταδιακή μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εκπομπή.

Με Δελτίο Τύπου της 6ης Οκτωβρίου 2010, η DIGEA ανακοινώνει ότι «εισέρχεται και η Θράκη στην ψηφιακή εποχή από τις 19 Νοεμβρίου, καθώς η Digea αρχίζει εκπομπές ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος».

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα αρχίσει να μεταδίδει ψηφιακά το σήμα των σταθμών εθνικής εμβέλειας από το Κέντρο Εκπομπής Πλάκα Αλεξανδρούπολης, καλύπτοντας το νότιο τμήμα του Ν. Έβρου, το νότιο τμήμα του Ν. Ροδόπης, το νοτιοανατολικό τμήμα της Ξάνθης και το βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης.

Ακόμη η Digea δηλώνει πως έχει σχέδιο ανάπτυξης στο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της, Κώστας Κιμπουρόπουλος, «κινδυνεύει το δικαίωμα της χρήσης συχνοτήτων στα σύνορα της Ελλάδας».

Και ο CEO της Digea επισημαίνει : «Συνεχίζουμε την πορεία της μετάβασης στη Θράκη δίνοντας προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές. Εξυπηρετούμε την ανάγκη και το ..........





δικαίωμα των κατοίκων στην ευαίσθητη παραμεθόριο για καθαρό σήμα απαλλαγμένο από παρεμβολές, ενώ παράλληλα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις γειτονικές χώρες ότι η μετάβαση στην Ελλάδα προχωράει περιχαρακώνοντας έτσι το δικαίωμά μας στις ψηφιακές συχνότητες».





Στο τμήμα της Θράκης (Βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, Βόρειο τμήμα του Νομού Ροδόπης, Βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Ξάνθης και Νότιο τμήμα της Σαμοθράκης) που





(1) αποτελεί την κατεξοχήν παραμεθόρια περιοχή,

(2) είναι διαπιστωμένη η κάκιστη ποιότητα του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος λόγω παρεμβολών,

(3) υπάρχει πληθώρα τηλεοπτικών σταθμών των γειτονικών χωρών και

(4) η αναγκαιότητα Εθνικής θωράκισης είναι περισσότερο αναγκαία, δεν προβλέπεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Digea η ΑΜΕΣΗ κάλυψη.





Ενόψει όλων αυτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη του συνόλου της Θράκης από τη δράση της Digea;





Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου