Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ιδρύθηκε στην Ξάνθη το Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης

Ονομάζεται “Space Internetworking Center”, θα στεγάζεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και θα αποτελέσει ερευνητικό πόλο συνεργασίας με NASA, Cambridge και το ΜΙΤ.

     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ιδρύθηκε στην Ξάνθη το Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης “Space Internetworking Center” το οποίο χρηματοδοτείται κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση με προϋπολογισμό 1.546.072€ στο πλαίσιο του 7ου Πλαισίου Στήριξης (FP7-REGPOT-2010-1, Capacities Programme, Coordination and Support Action) και έχει επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Βασίλειο Τσαουσίδη, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης στεγάζεται προσωρινά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και θα αποτελέσει ερευνητικό πόλο συνεργασίας για οργανισμούς όπως η ESA και η NASA αλλά και για Πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Η λειτουργία ενός Κέντρου Διαστημικής Διαδικτύωσης θα προωθήσει την επιστήμη, τον ανταγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα ενισχύσει την κοινωνική και οικονομική υποδομή της περιοχής της Θράκης.

Για τη στελέχωση της ομάδας υλοποίησης του Κέντρου Διαστημικής Διαδικτύωσης, η Επιτροπή Ερευνών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με ειδικευμένα άτομα όπως αναλυτικά περιγράφεται στις προκηρύξεις της ιστοσελίδας της Επιτροπής Ερευνών http://www.rescom.duth.gr. Παρακολουθήστε τα νέα του Κέντρου και την πορεία του προσεχώς από την ιστοσελίδα http://www.spice-center.org/.