Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα ανακυκλώνουμε!

Από αυτήν την ώρα ξεκινά η μεγάλη εκδήλωση στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, που θα κρατήσει ως τη 1.00 το μεσημέρι
Ποιες ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να φέρετε γιατί ανακυκλώνονται και τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους


Για δεύτερη χρονιά ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς του ανά την Ελλάδα, πραγματοποιεί μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Με σύνθημα: «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο» το Σάββατο 09 Οκτωβρίου ο ΣΚΑΪ πραγματοποιεί τη δεύτερη δράση με τη χορηγία της EUROBANK σε Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολη, Χανιά και Κόρινθο.

Ήδη από τις πρώτες ώρες της ανακύκλωσης, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 30 τόνοι συσκευών.

Στην Αθήνα, ο ΣΚΑΪ καλεί όλους τους ακροατές του που έχουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση να τις φέρουν στο Αιγάλεω, στην Πλατεία Δαβάκη, από τις 08:00 – 13:00.

Εκεί βρίσκονται κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών, τα οποία θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές.

Παράλληλα, μπορείτε να ανακυκλώσετε όλα τα μέρη των computers σας, εκτυπωτές, μελάνια, κινητά, scanner, πολυμηχανήματα, φορτιστές, αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών (δισκέτες-dvd players- σκληροί δίσκοι κ.α), ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες, τηλεοράσεις τηλέφωνα κ.α.). Απαραίτητη προϋπόθεση οι συσκευές να μην είναι αλλοιωμένες, σπασμένες ή κατεστραμμένες.

Ταυτόχρονα με την Αθήνα, δράση ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και στην Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά και την Κόρινθο. Και αυτές οι δράσεις θα καλυφθούν ραδιοφωνικά με τη βοήθεια συνεργαζόμενων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ λίγο μετά τις 12.30 θα γίνει κλήρωση και ένας από τους συμμετέχοντες στην ανακύκλωση σε κάθε πόλη θα κερδίσει από ένα δώρο.

Συνεργαζόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί:

1. Θράκη fm 99.8 στην Aλεξανδρούπολη. Σημείο δράσης: Πλατεία Φάρου στο λιμάνι.

2. Sky News 91.8 στα Χανιά. Σημείο δράσης: Πλατεία Γεφυροπλάστιγγας.

3. Ηλέκτρα fm 98.8 στην Κόρινθο. Σημείο δράσης: Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη.