Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Λαοθάλασσα χθες στην πολιτική ομιλία Πεταλωτή

"Δεν μείναμε στα λόγια. Τυχαίο; Δε νομίζω", είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την επέτειο του ενός χρόνου του ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ



Προσωπική επιτυχία του θεωρείται η λαοθάλασσα της Ροδόπης, όπου το ΠΑΣΟΚ έδειξε την ενότητα και τη δυναμική του, παρά τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει

Ο υφυπουργός Εσωτερικών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης έφθασε στην ώρα του στο ραντεβού με τους πολίτες με αφορμή την εκδήλωση για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Χαιρέτησε όλους όσους ήταν στην υποδοχή του και ιδιαίτερα τον Άρη Γιαννακίδη, τον Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτρη Κοτσάκη, Παύλο Δαμιανίδη, τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Ξάνθης, την γεν. γραμματέα Θεοδώρα Κόκλα, την Χρύσα Μανωλιά κάνοντας και ιδιαίτερη αναφορά τώρα που έγινε γιαγιά και παρά τα καθήκοντά της είναι παρούσα αλλά και τους εκατοντάδες προσωπικούς φίλους απ΄ όλα τα κοινωνικά στρώματα τους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που έδωσαν μαζικά το παρόν τους δημιουργώντας αδιαχώρητο στο ξενοδοχείο. Αρχικά διαβάστηκε το μήνυμα του γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη με αφορμή την ετήσια επέτειο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και προβλήθηκε ένα βίντεο με πολύ ξεχωριστή μουσική από τις μεγάλες στιγμές στην υψηλή κυβερνητική θέση στο πλευρό του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Πεταλωτή των εκ των απορρήτων του. Φωτογραφίες από τις συναντήσεις με ηγέτες σε όλο τον πλανήτη, με θρησκευτικούς αρχηγούς, αλλά και με τις επαφές που είχε σε τοπικό επίπεδο με συνεργάτες του, με φορείς ΑμεΑ, δείχνοντας παρά τα αυξημένα καθήκοντα και το διαρκές ενδιαφέρον του για την Κομοτηνή.

Στο κοινό διακριτικές παρουσίες η σύζυγός του Κλεοπάτρα, η αγαπημένη του κόρη Αλεξάνδρα, οι γονείς του, η πεθερά του, αλλά και η αδελφή του ήταν τα πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που πάντα τον στηρίζουν και έχουν κάθε λόγο να τον καμαρώνουν.

Ο συντοπίτης μας υπουργός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την υποδοχή, δεν αντιμετώπισε αντιδράσεις από κανένα, αντίθετα υπήρχε φιλικό κλίμα, ενώ στην ομιλία του που ήταν 40 σελίδες αναφέρθηκε σχεδόν σε όλα. Μίλησε για λαίλαπα της Ν.Δ. που σάρωσε την χώρα, για ένα διαλυμένο κράτος ανύπαρκτους μηχανισμούς, για την πλήρη απαξίωση να αναξιοπιστία που υπήρχε στο εξωτερικό για την χώρα μας αλλά και τον πολυμέτωπο και σκληρό αγώνα που βιώνει η χώρα μας στην βάση της μετάβασης σε μια άλλη Ελλάδας. Αναφορές υπήρξαν στην αναδιάρθρωση του ΣΔΟΕ, στο φορολογικό και ασφαλιστικό, στην βιώσιμη ανάπτυξη και τις μεγάλες επενδύσεις, στις περιφερειακές εκλογές και τον Καλλικράτη, για να καταλήξει «εγγυόμαστε το μέλλον, δεν υποσχεθήκαμε θαύματα και ούτε θα το κάνουμε τώρα. Και καλοδεχόμαστε ακόμα και την κριτική για αυτό, αλλά δεν κοροϊδεύουμε. Φτάνει πια ο πολιτικαντισμός και οι ανέξοδες υποσχέσεις. Εμείς δουλεύουμε σκληρά και με όρους προοπτικής για να ανακουφίσουμε από τον συσσωρευμένο όγκο προβλημάτων, να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες για μια ευδιάκριτη θρακική ανάπτυξη μέσα στη συνολική επανεκκίνηση της χώρας. Να λύσουμε τα παλιά και νέα προβλήματα του τόπου μας με τρόπο που να εγγυάται την απαραίτητη συνέχεια και να διευκολύνει όλους τους παράγοντες ανάπτυξης να αποδίδουν στο μέγιστο βαθμό».

Η ομιλία του εστιάστηκε σε έργα που έγιναν ονομαστικά για τα οποία θα κάνουμε σε επόμενο φύλλο αναλυτική αναφορά, αλλά και στο θέμα των εργαζομένων της περιοχής που ταλανίζονται στον Όμιλο Λαναρά και την ΕΑΣ.

«Σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους του Λαναρά και της ΕΑΣ Ροδόπης και ήδη βρισκόμαστε στο θετικότερο δυνατό σημείο, μετά τις παρεμβάσεις μου στο υπουργείο Οικονομικών, για να φθάσουν στο τέλος τους οι επιχειρηματικές και πολιτικές διεργασίες για τα δύο πολύ σημαντικά αυτά ζητήματα. Οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ, μετά την ευεργετική κρατική συμπαράσταση, προσδοκούν πια βάσιμα την ευτυχή κατάληξη του θέματος των δεδουλευμένων τους και την από δω και πέρα εξυγίανση της επιχείρησης. Για τα εργοστάσια Λαναρά, εξασφαλίσαμε και υλοποιήσαμε, αυτό είναι το σημαντικό ότι το υλοποιήσαμε ένα κοινά αποδεκτό και τολμηρό σχέδιο εγγυήσεων. Νοιαστήκαμε και παραγάγαμε έργο. Δυστυχώς διαφαίνεται υπαναχώρηση των τραπεζών στη στήριξη του σχεδίου αυτού. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσον αφορά την πλευρά του κράτους έχουν φιλικά ώτα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να περιορίσουμε τη ζημιά που έχει προκληθεί και να μπορούμε να προσφέρουμε κάτι εναλλακτικό. Δεν γίνονται θαύματα όμως. Και αυτό ευτυχώς για την κοινωνίας μας, το κατανοεί κάθε πολίτης. Ακόμα κι αν δοκιμάζεται σκληρά».



Πηγή:   http://www.xronos.gr/