Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Θρακιώτη Θανάση Γκαϊφύλλια


Μάθετε λεπτομέρειες για το διπλό cd του τραγοδοποιού, που περιλαμβάνει μια σπάνια και ακριβή ηχογράφηση στο Κύτταρο από τον χειμώνα που πέρασε

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το «Αυτά που ρωτάς - Ζωντανά στο Κύτταρο» είναι ένα διπλό άλμπουμ, μια σπάνια και ακριβή ζωντανή ηχογράφηση από τις εμφανίσεις του Θανάση Γκαϊφύλλια στο Κύτταρο τον χειμώνα που πέρασε.

Ένα άλμπουμ - σταθμός για τον σημαντικό καλλιτέχνη που γεφυρώνει μια διαδρομή 38 χρόνων, αφού ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας ήταν παρών και στο ξεκίνημα της γνωστής μουσικής σκηνής, το 1971.

Σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο ελευθερία και δυναμισμό, ο σπουδαίος τραγουδοποιός κάνει μια αναδρομή, παρουσιάζοντας τραγούδια απ’ όλη την πορεία του, καθώς και καινούργιες δημιουργίες...»

Τραγούδια σε στίχους δικούς του, του Μάνου Ελευθερίου, του Αντώνη Παπαϊωάννου, του Θανάση Αβραμίδη, αλλά και του μεγάλου ποιητή Μιχάλη Κατσαρού. Δίπλα σε όλα αυτά, παραδοσιακά της Θράκης και της Κάτω Ιταλίας που ερμηνεύουν και διασκευάζουν έξοχα η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, αλλά και τραγούδια του Μάριου Τόκα και του Χρήστου Λεοντή σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, του Γιάννη Γλέζου σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη, του Νότη Μαυρουδή σε ποίηση Τάσου Σαμαρτζή, του Δημήτρη Ψαριανού σε ποίηση Γιώργου Σουρή, του Νίκου Αρμπιλιά κ.ά. Επίσης, μία πολύ ωραία διασκευή στο γνωστό τραγούδι του Bob Dylan «Blowin’ in the wind» σε απόδοση του ίδιου του Θανάση Γκαϊφύλλια που δίνει και τον τίτλο του άλμπουμ.

Συμμετέχουν: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, Λήδα Χαλκιαδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Άλκηστις Ραυτοπούλου, Γιάννης Ζερβός, Φώτης Μυλωνάς, Σωκράτης Γανιάρης και ο ίδιος ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας βέβαια.

Μουσική Επιμέλεια: Άλκηστις Ραυτοπούλου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το διαδικτυακό ραδιόφωνο πολιτισμού radioart.gr, το διαδικτυακό μουσικό περιοδικό e-orfeas.gr και ο Μελωδία fm 99,2.

Παραγωγός: ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Α.Ε. (LYRA)
 
 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/