Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Είδηση σοκ: αυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας από την Θράκη

Απίστευτη ανθρώπινη τραγωδία
Είχε χρέη σχεδόν 10 εκατ. ευρώ
Έκανε ασφαλιστήριο συμβόλαιο λίγο πριν πεθάνει για να "χαρίσει" με το θάνατό του χρήματα στην οικογένειά του...
                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η Ελλάδα μπορεί να δείχνει μια θαυμαστή συνέπεια στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η τρόικα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αλλά η ύφεση συνεχίζει να ροκανίζει τους ιστούς της οικονομίας και όχι απαραίτητα μόνο εκείνους που έχουν σταματήσει από καιρό να λειτουργούν.

Μια τέτοια περίπτωση έφερε υπόψη της στήλης "Στρατηγικός Επενδυτής" της "Ελευθεροτυπίας" επιχειρηματίας για άλλο γνωστό επιχειρηματία που ήταν στο παρελθόν πελάτης του. Σύμφωνα λοιπόν με τον συνομιλητή , γνωστός επιχειρηματίας, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο γεωργικών μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων κ.τ.λ., από τη Θράκη έβαλε πρόσφατα τέλος στη ζωή του.

Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία του χρωστούσε λίγο κάτω από 10 εκατ. ευρώ σε τρίτους, ενώ ο ίδιος είχε φροντίσει να αγοράσει ασφάλεια ζωής αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Προφανώς, σκεφτόταν την οικογένειά του.

Εξυπακούεται ότι δεν έγινε αποδοχή κληρονομιάς και επομένως άφησε ένα φέσι μερικών εκατ. ευρώ στην αγορά. Δεν είναι πρόθεσή μας να κάνουμε μαύρη την ψυχή των αναγνωστών. Είναι όμως σαφώς πρόθεσή μας να δείξουμε σε κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες πόσο μεγάλο λάθος κάνουν όταν υποθέτουν ότι υπάρχει αρκετό «λίπος», π.χ. καταθέσεις κ.τ.λ., για να αντέξουν οι Ελληνες μια παρατεταμένη περίοδο λιτότητας.