Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Επείγουσα επιστολή της ΝΔ για το Βατοπέδι

Μετά τις αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ για τα όσα κατέθεσε ο γαμπρός της Στ. Μαντέλη,  η ΝΔ τονίζει ότι πριν συνταχθεί το οποιοδήποτε πόρισμα θα πρέπει η προανακριτική να ζητήσει τη σχετική δικογραφία.
Τα πορίσματα ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ



Επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδι απέστειλε η ΝΔ μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γαμπρός της Σταματίνας Μαντέλη – αστυνομικός στο επάγγελμα - κατέθεσε στις δικαστικές αρχές ότι δέχθηκε προτάσεις και πιέσεις να φέρει σε επαφή την κα Μαντέλη (βασική μάρτυρα στην υπόθεση Βατοπεδίου) με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της εξεταστικής, πριν η ίδια καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Η πρόταση για την επαφή έγινε την παραμονή της κατάθεσης της κ. Μαντέλη στην εισαγγελέα εφετών όταν για πρώτη φορά μίλησε για ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η ΝΔ τονίζει ότι πριν συνταχθεί το οποιοδήποτε πόρισμα θα πρέπει η προανακριτική να ζητήσει την σχετική δικογραφία.

Παράλληλα καλεί επισήμως το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει αν υπήρξε άσκηση πιέσεων ή όχι στη κ. Μαντέλη, καθώς και ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν με τον αστυνομικό και του πρότειναν να τον φέρουν σε επαφή με μέλη της εξεταστικής του κόμματος (ΠΑΣΟΚ).

Θέτει επίσης το ερώτημα για ποιο λόγο ψηφίστηκε ο νόμος Καστανίδη τον οποίο χαρακτηρίζουν νόμο Μαντέλη.


Τα πορίσματα των κομμάτων

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένεται να καταθέσουν τα πορίσματά τους για το Βατοπέδι τα κόμματα που μετέχουν στην προανακριτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προβληματίζεται για την παραπομπή των Βουλγαράκη - Ρουσόπουλου ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παραπομπή των Κοντού, Δούκα και Μπασιάκου.

Κλειστά τα χαρτιά του κρατάει το ΚΚΕ.

Ο ΛΑΟΣ προσανατολίζεται στο να μην παραπέμψει κανέναν από τους 3 πρώην υπουργούς λόγω παραγραφής, ενώ για τους Βουλγαράκη - Ρουσόπουλο εκτιμάται ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δε είναι επαρκή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλήξει ακόμη για τις ποινικές ευθύνες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι το θέμα επιδέχεται πολλών ερμηνειών.


Πηγή:   http://www.skai.gr/