Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

‘Στον Έβρο χωρίς ευρώ’ και με ένα γιαούρτι για βραδινό

Με καυστικό χιούμορ στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αποσπασμένοι αστυνομικοί λένε τον πόνο τους

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η αγανάκτηση των αποσπασμένων στην Θράκη Αστυνομικών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Διανύοντας τον δεύτερο μήνα μακριά από τις οικογένειές τους νιώθουν την εγκατάλειψη από την πολιτεία πιο έντονη από ποτέ.

Στη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων στο facebook βλέπει κανείς μια φωτογραφία με το σχόλιο ενός συνοριακού φύλακα «Στον Έβρο χωρίς ευρώ», κάνοντας λογοπαίγνιο.

Άφραγκοι, καθώς δεν έχουν κανένα νέο από την προκαταβολή που όλοι περιμένουν και με την φτώχεια να τους έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα μετά τις εξαγγελίες για νέες μειώσεις βρίσκονται σε απόγνωση.


Μάλιστα σε άλλη ανάρτηση αναφέρουν ότι «μετά από 11 ώρες Υπηρεσία καθημερινά στα σύνορα δίπλα στο ποτάμι, δεν μπορεί το βραδινό γεύμα σε πολλές περιπτώσεις να είναι μονάχα ένα γιαουρτάκι». Η φωτογραφία και σε αυτή την περίπτωση απεικονίζει προϊόν που παράγεται στη Θράκη.

Με αυτό τον τρόπο οι συνοριοφύλακες δηλώνουν ότι «δεν έχουν την δυνατότητα άλλο – λόγω της ελάχιστης αξιοπρέπειας που τους έχει απομείνει – να συνεχίζουν να παρακαλούν για αυτονόητα αναγκαία για την επιβίωσή τους στον Έβρο».