Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Και το "Φλιτζάνι" του "Παρατηρητή" για το διάβημα για το Προξενείο


Τι αναφέρεται για το θέμα στο δημοσίευμα της εφημερίδας της Κομοτηνής από τον ανταποκριτή της στην Αθήνα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ




Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ του τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρντίς είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπεξ. Όπως πληροφορείται η στήλη, ο τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς εκλήθη την περασμένη Δευτέρα στο κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών στην Βασιλίσσης Σοφίας, όπου του έγινε από τον πολιτικό διευθυντή του υπεξ Τρ. Παρασκευόπουλο προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Η ένταση στην περιοχή αυτή βοηθά τους ακραίους», επισημάνθηκε με έμφαση από το υπουργείο Εξωτερικών στον τούρκο πρεσβευτή.


ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ότι το τελευταίο διάστημα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ενέτεινε τις δραστηριότητές του στη Θράκη, επιχειρώντας να πριμοδοτήσει τα ψηφοδέλτια στα οποία μετέχουν αποκλειστικά μειονοτικοί. Παράλληλα, πολύ συχνά ο «πολυπράγμων» τούρκος πρόξενος με την δραστηριότητά του υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων του, όπως με την παραλαβή επιταγής από έρανο της μειονότητας προς τους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η στήλη την περασμένη εβδομάδα. Έτσι λοιπόν, έστω και καθυστερημένα, το υπεξ φρόντισε με το διάβημά του να θυμίσει στον κ. Σαρνίτς (και τους προϊσταμένους του) ότι η Θράκη είναι ελληνικό έδαφος και οι κάτοικοί της, είτε μουσουλμάνοι είτε χριστιανοί, είναι όλοι ευρωπαίοι πολίτες.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΠΩΣ πληροφορείται η στήλη, το θέμα του ελληνικού διαβήματος προς τον τούρκο πρέσβη για την δραστηριότητα του προξένου της χώρας του στην Κομοτηνή απασχόλησε και την συζήτηση που έγινε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης, οι συνεδριάσεις της οποίας καλύπτονται από μια κάποια μυστικότητα. Όπως λοιπόν μάθαμε, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας αποκάλυψε ότι εκλήθη ο τούρκος πρεσβευτής και του έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, διαφυλάττοντας παράλληλα τα δικαιώματά τους. «Και αυτό», όπως τόνισε, «αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και κανενός άλλου».



Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/