Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Κάθε κόμμα και πόρισμα για το Βατοπέδι

Από στιγμή σε στιγμή θα γίνει η δημοσιοποίησή τους
Παραπομπή και για τους πέντε από ΠΑΣΟΚ. Τι λένε ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ;
Σφοδρή αντίδραση απότη ΝΔ. Tι είπε ο Στυλιανίδης σε συνεντευξη Τύπου;



Εντός της ημέρας (Δευτέρα) αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει την παραπομπή και των πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ. Ειδικότερα, τους κυρίους Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό θα τους παραπέμψει για απιστία, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία, τον κ. Βουλγαράκη για παράβαση καθήκοντος και τον κ. Ρουσόπουλο για ηθική αυτουργία.

Το ΚΚΕ θα προτείνει την παραπομπή των κυρίων Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού για απιστία, ενώ για τους κυρίους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήγει και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους κυρίους Ρουσόπουλο - Βουλγαράκη ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και μόνο στην περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία.

Τέλος, ο ΛΑΟΣ θα προτάσσει το θέμα της παραγραφής υποστηρίζοντας ότι αν δεν είχαν παραγραφεί οι ευθύνες, θα παρέπεμπε για απιστία τους Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό.


ΝΔ: Σκοπιμότητα

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΝΔ πριν την έκδοση του πορίσματος, ο γραμματέας Προγράμματος Ευρ. Στυλιανίδης, υποστήριξε πως στην περίπτωση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, «δεν βρισκόμασταν απέναντι σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σε μια πολιτική σκευωρία για να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - και που συνεχίζεται σήμερα για να πληγεί ο Αντώνης Σαμαράς».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως με το πόρισμα, «πάει να συντελεστεί πολιτική αθλιότητα, για να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, το πόρισμα εκδίδεται χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία του Δημοσίου και χωρίς εκπλήρωση των στόχων που τέθηκαν για την Επιτροπή (έλεγχο της ροής μαύρου πολιτικού χρήματος και υπολογισμό του ύψους της ζημίας για το Δημόσιο).

 
Πηγή:  http://www.skai.gr/