Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: "Η ΝΔ επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες"

Καλεσμένος στο δελτίο του Alter με τον Νίκο Xατζηνικολάου και έχοντας απέναντι τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο εμφανίστηκε ο Κομοτηναίος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος     ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Ο ελληνικός λαός θα περίμενε από την - τρεις φορές αποχωρούσα από τη Βουλή - ΝΔ να παραδεχτεί, έστω και τώρα, τις τραγικές ευθύνες της στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί πολιτικής σκευωρίας.

Αντίθετα, όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, «σήμερα, και ενώ έπρεπε να βρίσκεται στην προκαταρκτική επιτροπή και να συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας, προτίμησε να ψεύδεται και να επιχειρεί να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες. Προτίμησε η ΝΔ να αποδίδει σε “εμπάθεια” του ΠΑΣΟΚ τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από πρώην υπουργούς της, “ανακαλύπτοντας” μετά από τόσα χρόνια την, δήθεν, ανυπαρξία ζημίας του Δημοσίου και συνεπώς την ανυπαρξία σκανδάλου. Κάτι που φυσικά έχει αποδειχθεί μέσα από δεκάδες διαδικασίες μέχρι τώρα, αφού απλούστατα, ανταλλάχθηκε περιουσία του Δημοσίου με περιουσία του Δημοσίου».

Κάλεσε τέλος τα στελέχη της ΝΔ «πριν μιλήσουν για δήθεν “σκευωρία” και “εμπάθεια”, ας δικαιολογήσουν στους πολίτες, γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής μίλησε για “σκανδαλώδη υπόθεση” και γιατί ο κ. Σαμαράς απομάκρυνε τους πρώην υπουργούς της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες, θεωρώντας τους “βαρίδια”».