Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Χειμωνίου - Θουρίου

Εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό Υπδοομών Γιάννη Μαγκριώτη

Προήδρευσε και σε σύσκεψη για κάθετο άξονα, Περιφερειακό Αλεξ/πολης και Λιμάνι

            ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Την παράκαμψη Χειμωνίου – Θουρίου του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού στην περιοχή της Ορεστιάδας, εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, παρουσία των τοπικών αρχών. Το τμήμα αυτό του δρόμου αναμένεται να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διάρκεια της διαδρομής Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα, και να κάνει ακόμα πιο ασφαλή την οδήγηση, όπως επεσήμανε ο κ. Μαγκριώτης. Από το νέο τμήμα του δρόμου ο υφυπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε για την δημοπράτηση του κάθετου άξονα Αρδάνιο – Μάνδρα προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στον Νοέμβριο. Στη συνέχεια ο κ. Μαγκριώτης προήδρευσε σύσκεψης στη νομαρχία Έβρου όπου πήραν μέρος οι βουλευτές του νομού, ο νομάρχης Έβρου, η γενική γραμματέας της περιφέρειας ΑΜΘ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος της Εγνατία Α.Ε. και υπηρεσιακοί παράγοντες. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν εκτός από το νέο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης και ο κάθετος άξονας.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου, της Θράκης και της χώρας μας και θα καταστήσει την περιοχή ελκυστική για επισκέπτες και επενδυτές, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης αμέσως μετά τη σύσκεψη.

Όπως τόνισε ο κ. Μαγκριώτης μέσα στον Νοέμβριο θα δοθεί οριστική λύση για το θέμα που έχει προκύψει με την εκβάθυνση και το καλοκαίρι του 2011 θα ολοκληρωθεί η εργολαβία. Αυτό που υπογράμμισε πάντως ο κ. Μακγριώτης είναι ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή, προκειμένου σύμφωνα και με το master plan που υλοποιείται να αποτελέσει μεγάλο διεθνές λιμάνι.

Αναφορικά με τον περιφερειακό της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και αναμένει το υπουργείο από το δήμο την πράξη αναλογισμού ώστε να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και η δημοπράτηση. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.


Πηγή:  http://www.thrakinet.tv/