Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Θράκη

Ένας νεκρός στη Χίο. Έντονες καταιγίδες αρχικά στην Σαμοθράκη και μέχρι το ξημέρωμα σε όλη την Θράκη

          ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣΈνας νεκρός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από την Κυριακή ολόκληρη τη χώρα. Ο 60χρονος άνδρας παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρου και κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το νησί της Χίου, καθώς τα καιρικά φαινόμενα εκεί είναι ακραία, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και μαγαζιά, η Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών και απαντλήσεις υδάτων, ενώ και ένας άνθρωπος παρασύρθηκε από χείμαρρο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί κι άλλο καθώς πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Δυτική και Κεντρική Θράκη. Επίσης τις πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ενα άλλο στοιχείο του καιρού που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων στην περιοχή του Ιονίου από τα ξημερώματα της Τρίτης. Έτσι η ένταση των ανέμων θα φτάνει και τα 9 μπ. ενώ ο κυματισμός στα παράλια του Ιονίου θα ξεπερνάει τα 5-7 μέτρα. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και του υψηλού κυματισμού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας.


Μέχρι τις 03:00 τη νύχτα θα βρέχει στα Δωδεκάνησα, , τη Χίο, την Λέσβο και τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, ενώ ακραία φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Εύβοια

Μέχρι τις 09:00 το πρωί θα βρέχει στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, την Λέσβο και τη Λήμνο και σε ολόκληρη την Θράκη θα επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εξασθένηση των φαινομένων στις προαναφερθείσες περιοχές αναμένεται την Τετάρτη 20/10.