Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Στη μνήμη του Λάμπρου Παπαντωνίου

Ένα άρθρο του zoomnews για τον μεγάλο Θρακιώτη δημοσιογράφο, ανταποκριτή ελληνικών ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον, που έφυγε από κοντά μας πριν ενάμισι χρόνο...

                       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ...



Ο Λάμπρος θα είχε χαλάσει τον κόσμο. Θα εκνεύριζε τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, θα παρενοχλούσε συστηματικά τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα προσπαθούσε να κατέβει στα υπόγεια του IMF, θα κατασκήνωνε ίσως έξω από τη Goldman Sachs μέχρι να δεχθεί κάποιος αρμόδιος να του μιλήσει. Το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον θα είχε γίνει πολύ δύσκολο για τον ίδιο, με τον Λάμπρο διαρκώς ένα βήμα πίσω του, να θέτει αδιανόητα για τη συμβατική δημοσιογραφία ερωτήματα και να ζητά τις απαντήσεις που δεν δίνονται από τη συμβατική πολιτική.


Εδώ και πολλά χρόνια ο Λάμπρος Παπαντωνίου, ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, έγραφε και έλεγε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη προκειμένου να μη δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό αντίπαλο δέος που δυνητικά θα στραφεί προς την αναδυόμενη οικονομία της Κίνας ή ακόμη χειρότερα προς τον σινορωσικό άξονα. Πίστευε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα επιλεγεί ως στόχος της επίθεσης στην ευρωζώνη, γιατί διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ευνοούν την αξιοποίησή της ως καταλύτη για την ανακοπή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο Λάμπρος Παπαντωνίου έφυγε στις 28 Μαίου και δεν πρόλαβε να μεταδώσει την ανταπόκριση της ζωής του. Η απουσία του δεν είναι μόνο οδυνηρή για όσους τον αγάπησαν αλλά και καθοριστική για τα κενά στη μεγάλη εικόνα που περνά μέρα με τη μέρα από μπροστά μας.
 
 
Πηγή:  http://www.zoomnews.gr/