Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τα νέα των ομάδων της Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Όλες οι εξελίξεις για τις ομάδες μπάσκετ της Θράκης μια εβδομάδα πριν το κύπελλο και δύο πριν την έναρξη του πρωτθλήματος

                         ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των ομάδων της Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα στις 9 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ ενώ στις 16 θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική. Το φετινό πρωτάθλημα προμηνύεται εξαιρετικά αμφίρροπο, καθώς σε καμία αναμέτρηση δεν θα υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Στις πρώτες εκτιμήσεις, ο Ορφέας Νέου Σκοπού μοιάζει δυνατός, όπως και η Αγία Βαρβάρα, ωστόσο εφόσον δεν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Σε φιλικό τουρνουά που έλαβε χώρα στο Διδυμότειχο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέδειξε πως φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, καθώς κατέκτησε το κύπελλο, αφου επικράτησε της Φιλίας Ορεστιάδας στον Ημιτελικό και της θύελλας Φερρών στον τελικό! Η συμπολίτισσα Ολυμπιάδα φέτος αναμένεται να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο ενώ η Θύελλα Φερρών, που για αρκετά χρόνια ήταν στις πρώτες θέσεις, φέτος προώθησε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα, προκειμένου να αρχίζουν να παίρνουν εμπειρίες καθώς αρκετά βασικά στελέχη αποχώρησαν από την ομάδα.

Η ΑΕ Κομοτηνής φέτος θα πορευτεί χωρίς βασικά στελέχη (Λαμπρόπουλος, Θωμόπουλος, Τσιάβες) ωστόσο ο Νικος Παπαδόπουλος έχει τη συνταγή και ξέρει να φτιάχνει δυνατά σύνολα. Στηριζόμενος λοιπόν σε κάποιες παλιοσειρές (Τερζίδης, Κουτσογιάννης, Ξανθούλης) μαζί με μια νέα γενιά θα προσπαθήσει να φτιάξει μια ομάδα που θα παίξει όμορφο μπάσκετ και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Ερωτηματικό αποτελεί το τί θα παρουσιάσει ο Αρίων Ξάνθης, καθώς πέρυσι στο νήμα εξασφάλισε την παραμονή και κανείς στην ομάδα δεν θα ήθελε να ακολουθήσει ακόμα μια αγχωτική σεζόν. Από την ομάδα αποπνέει μια συγκρατημένη αισιοδοξία . Τέλος αξίζει να γίνει μια ειδική μνεία για έναν Εβρίτη που αγωνίζεται στην Ηράκλεια Σερρών, τον Γιώργο Μαλτσάκη, που εξαιτίας των σπουδών του έφυγε από τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου και αγωνίζεται στην Ηράκλεια.


Πηγή:   http://www.thrakisport.gr/