Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ θέλει η Ξάνθη


Όλα τα τελευταία νέα της ομάδας της Θράκης, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση

                                  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Έτοιμη για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (03/10 και ώρα 18:15) είναι η Skoda Ξάνθη, που όλη την εβδομάδα προετοιμάστηκε κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Παράσχου, έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει την ζημιά στην ΑΕΚ και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα και τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική. Οι ξανθιώτες που αγωνίζονται στην Αθήνα, έχοντας μαζί τους και την καλή ψυχολογία, θα αγωνιστούν αρκετά σφιχτά προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν, παρόλο που θα αντιμετωπίσουν μια ΑΕΚ πολλών προβλημάτων, κυρίως λόγω της αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ομάδας, αλλά και τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Ζενίτ Πετρούπολης στο Europa League, καθώς παραμένει να είναι το φαβορί για την αναμέτρηση.


Η ομάδα του Γιώργο Παράσχου δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες αλλαγές στην σύνθεσή της, σε σχέση με τον ματς των Πηγαδίων απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Έλληνας προπονητής της ομάδας το ξέρει πολύ καλά. Από την άλλη ερωτηματικό υπάρχει για την κατάσταση του Βασιλακάκη που έχασε κάποιες προπονήσεις λόγω μικροενοχλήσεων, αλλά και για το ποιος θα πάρει φανέλα βασικού στα δεξιά της άμυνας και πίσω από τον Κατόνγκο. Από την μια ο Μανόλης Μπέρτος που ξεκίνησε την χρονιά ως βασικός και από την άλλη ο Δημήτρης Κομεσίδης που αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ και μάρκαρε με μεγάλη επιτυχία τον Σαλπιγγίδη και τον Κριστιάνο, αλλά και πολλές φορές που βρέθηκε απέναντι του ο Βιερίνια, πάλι ανταπεξήλθε με επιτυχία στις απαιτήσεις του προπονητή του και αναχαίτισε τους αντίπαλους επιθετικούς. Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας ο Γιώργος Παράσχος έδειξε στους ποδοσφαιριστές του την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στην Αθήνα, ενώ τους έκανε προπόνηση και στο τελείωμα των φάσεων.


Στην αποστολή ο Γιώργος Παράσχος συμπεριέλαβε τους: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλο, Κομεσίδη, Μπέρτο, Βάλλα, Τζάγκι, Στιούαρτ, Σάντος, Πόι, Μαρσελίνιο, Κατόνγκο, Σουάνη, Μπούγκα, Μπεκαμένγκα, Φλίσκα, Μπόατενγκ, Στρμπά και Βασιλακάκη. Εκτός αποστολής άφησε τους τραυματίες, Κωστούλα, Έλιγκτον και Κιντάνα, ακόμα δεν επέλεξε τον Μάνταλο και Σταθάκη, ενώ οι Αλτιπαρμακόφσκι, Τσουμάνης και Ζαρόπουλος θα αγωνιστούν με την ομάδα των Νέων.


Από την άλλη μεριά το προπονητικό δίδυμο Κόλα-Γκρέταρσον, επέλεξαν 23 ποδοσφαιριστές για την αναμέτρηση και συμπεριέλαβαν τους: Αραμπατζή, Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλά, Δέλλα, Γιάχιτς, Νταντόμο, Καράμπελα, Αργυρίου, Καφέ, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μάκο, Λαγό, Έντερ, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Μπερνς, Σκόκο και Λυμπερόπουλο.


Τον Ίσμαελ Μπλάνκο και τα μάτια τους δεκατέσσερα θα πρέπει να έχουν οι ξανθιώτες αμυντικοί αν θέλουν η ομάδα τους να αποδράσει από το ΟΑΚΑ με θετικό αποτέλεσμα. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι κυρίως η αίτια που η Βασίλισσα της Θράκης δεν μπορεί να σταυρώσει βαθμό τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Στις 3 τελευταίες επισκέψεις της στο ΟΑΚΑ δέχτηκε ισάριθμες ήττες και ο Μπλάνκο να σκοράρει κάθε χρονιά, ενώ πέρσι σκόραρε δύο φορές.

Αναλυτικά οι 3 τελευταίες αναμετρήσεις:

2007-08 ΑΕΚ - Skoda Ξάνθη 3-0

2008-09 ΑΕΚ - Skoda Ξάνθη 2-1

2009-10 ΑΕΚ - Skoda Ξάνθη 3-1

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Παππάς (Αθηνών) με βοηθούς τους κ. Ευθυμιάδη (Πιερίας) και κ. Αλεξέα (Μεσσηνίας), ενώ 4ος διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας).


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/