Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πέταξαν αυγά στον υπουργό που συσχέτισε την Χάλκη με την Θράκη

Τα έφαγε κατακέφαλα ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, βγαίνοντας από εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Άγκυρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Αυγά πέταξαν στον τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς κάποιοι φοιτητές στην Άγκυρα, λίγες μέρες μετά τη συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ενόψει της σημερινής παρουσίας Ερντογάν στην Αθήνα, που είχε τίτλο: «Δώσαμε την Πρίγκηπο, θα δούμε για την Χάλκη, δώστε μας κάτι στην Θράκη».

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την Θεολογική Σχολή, ο τούρκος υπουργός απαντούσε: «Πιστεύω ότι είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας. Το να επιθυμούν οι Ρωμιοί να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα είναι το πιο φυσικό δικαίωμά τους. Πρέπει να γίνει είναι να ασχοληθούμε με το ζήτημα στη βάση του διαλόγου και της καλής πρόθεσης. Πρόκειται για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από την άλλη, πιστεύω ότι ταυτόχρονα και η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικών της πολιτών που έχουν τουρκική καταγωγή και ζουν στην Δυτική Θράκη. Αυτό δεν το αναφέρω από την προοπτική του Διεθνούς Δικαίου, αλλά από δεοντολογική άποψη».

Πάντως, για να ξέρετε, τα αυγά στον Μπαγίς δεν τα πέταξαν οι φοιτητές επειδή διαφωνούν με τις απόψεις του αυτές. Τα συνθήματα που φώναζαν ήταν εναντίον της χρήσης της μαντίλας, καθώς προχθές είχαμε για πρώτη φορά στα χρονικά μια μαντιλοφορούσα, τη σύζυγο του τούρκου προέδρου Χαγρουνισά Γκιούλ, να επιθεωρεί άγημα του τουρκικού στρατού, του θεματοφύλακα δηλαδή του κεμαλικού κράτους, κατά την υποδοχή του γερμανικού προεδρικού ζεύγους.

Για όσους απορούν για την κατάληξη των αυγών, πάντως, να σας ενημερώσω ότι βρήκαν τον στόχο τους. Οι σωματοφύλακες του Εγκεμέν Μπαγίς δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τις ομπρέλες τους και μερικά από αυτά τον βρήκαν κατακούτελα, κάνοντας το κεφάλι του ομελέτα...



Πηγή:  http://www.flitzani.gr/