Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κύριο θέμα στο Star το τουρκικό φέσι στην ΕΡΑ Κομοτηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ




Σάλος έχει προκληθεί στην Θράκη, που αναμένεται να πάρει και τον δρόμο για την Βουλή, από την απίστευτη απαίτηση που υπάρχει στην προκήρυξη της ΕΡΤ για την πρόσληψη των δημοσιογράφων στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορά 171 συνολικά δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων δύο θέσεις αφορούν και το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κομοτηνής.

Το ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι αυτό. Το ενδιαφέρον είναι ότι με βάση την προκήρυξη, απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει την θέση ένας υποψήφιος στην Θράκη πέρα όλων των άλλων προϋποθέσεων είναι να μπορεί να πιστοποιήσει ότι γνωρίζει άριστα την... τουρκική γλώσσα.

Γεγονός είναι ότι η ΕΡΑ Κομοτηνής διαθέτει τουρκόφωνο πρόγραμμα για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, ωστόσο όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτό καλύπτεται επαρκέστατα από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, προκαλεί αίσθηση ότι και για τους δύο δημοσιογράφους που πρόκειται να προσληφθούν στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό απαιτείται η γνώση της... τουρκικής.

Για το θέμα έβγαλε ήδη ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΛΑΟΣ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές του κόμματος θα το φέρουν και στη Βουλή με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον αναπληρωτή του και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ Τηλέμαχο Χυτήρη αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, που είναι και βουλευτής Ροδόπης.

Παράλληλα, οι εφημερίδες της Θράκης "βράζουν" με αυτήν την πρωταφανή απαίτηση στην προκήρυξη, η οποία είναι ανηρτημένη και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Και αναρωτιούνται: την ΕΡΤ αφορά η προκήρυξη ή το TRT;