Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο για την επίσκεψη στην Αθήνα

Τέθηκε επί τάπητος στην Άγκυρα, καθώς ενημέρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν τα μέλη της κυβέρνησής του για τις συνομιλίες του με τον Γιώργο Παπανδρέου

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ;


Για την επίσκεψή του στην Αθήνα ενημέρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το υπουργικό συμβούλιο της γείτονος τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς μετά τη συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για πρόοδο στις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας στο ζήτημα των χωρικών υδάτων, σημειώνοντας ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό.

«Εάν υπάρχει ανάγκη για ανακοίνωση σε τέτοια ζητήματα, αυτό το κάνει το υπουργείο εξωτερικών και από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε τέτοια ανακοίνωση. Συνεπώς τέτοιες ειδήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη» ανέφερε ο Τζ.Τσιτσέκ σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ακολούθησαν την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση «προσπαθεί να ακολουθεί την πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες και να αναπτύσσονται οι σχέσεις σε κάθε τομέα. Οι διενέξεις δεν ωφελούν σε αμφότερες τις πλευρές. Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Έχουμε κάποια σημαντικά προβλήματα. Επιθυμούμε την επίλυσή τους μέσω διαλόγου. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι πολύ εύκολο. Ωστόσο καταβάλλουμε έντονη προσπάθεια».