Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κατακραυγή για αυξήσεις μισθών 30% σε δημοτική επιχείρηση παραμονές των δημοτικών εκλογών!!!

Αγνοια δηλώνει το υπουργείο Εσωτερικών και ο Γιάννης Ραγκούσης

Εντολή στην Γ.Γ. Περιφέρειας ΑΜ-Θ Θεοδώρα Κόκλα να ακυρώσει την απόφαση
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Προκλητική αύξηση αποδοχών, παρά το πάγωμα των αμοιβών που επιτάσσει το μνημόνιο, «κέρδισαν» δέκα προιστάμενοι και διευθυντές στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Καβάλας.

Οι διευθυντές, με την ανοχή ή και την ενθάρρυνση του «πράσινου» δημάρχου, υπέγραψαν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές (3-11-2010) επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, μετά από συμφωνία με τον πρόεδρο της επιχείρησης και επανεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Σιμιτσή.

Σε αυτήν προβλέπεται να εισπράξουν αυξήσεις από 20% έως 31% για το 2010, την ώρα που όλη η Ελλάδα προσπαθεί να επιβιώσει με παγωμένους μισθούς και συντάξεις. Βέβαια, η αύξηση δεν αφορά όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά μόνο τους προϊστάμενους και διευθυντές, δηλαδή τους ημέτερους.

Το θέμα αποκαλύφθηκε επειδή όλα αυτά οφείλουν πλέον μέσω της "Διαύγειας" να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο και απασχόλησε πριν λίγο τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, όπως αυτό του Mega, όπου ειρωνικά ο Γιάννης πρετεντέρης είπε ότι όλοι πρέπει να πάμε να μείνουμε στην Καβάλα.

Το υπουργείο Εσωτερικών πάντως δήλωσε άγνοια για το γεγονός. Ακόμα και ο Γιάννης Ραγκούσης ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους και αμέσως έδωσε εντολή στην αρμόδια Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα να ελέγξει την παρέκκλιση από το μνημόνιο και να ακυρώσει την απόφασης για τις προκλητικές αυτές αυξήσεις.

.