Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση ΚΚΕ για τις φήμες για λουκέτα στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Το κλείσιμο περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων, με πρώτα αυτά στη νευραλγική περιοχή της Θράκης, σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, φαίνεται πως αποφάσισε η κυβέρνηση στο όνομα των περικοπών, οι οποίες βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τις εξοπλιστικές δαπάνες που υπηρετούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις άλλες δαπάνες για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Η εξέλιξη αυτή, όπως εκτιμάται, δεν είναι άσχετη με τη γενικότερη υποβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας και με την ενίσχυση του προσανατολισμού της στα ιμπεριαλιστικά δόγματα άμυνας και ασφάλειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ετσι ενώ το υπουργείο Αμυνας διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία ότι έφτιαξε στρατιωτικά νοσοκομεία στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, προχωράει, με πρόσχημα τα κτιριακά προβλήματα, στην αναστολή για ένα μήνα της λειτουργίας του 492 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και μετά το μήνα σε επανεκτίμηση της κατάστασης. Οπως έγινε γνωστό, το προσωπικό του Στρατιωτικού Νοσοκομείου και οι ιατρικές πράξεις θα μεταφερθούν από Δευτέρα στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ, καθώς χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Εβρου του Κόμματος επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και είχε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης, όπου επιβεβαιώθηκε η εξέλιξη. Η αντιπροσωπεία της ΝΕ Εβρου εξέφρασε την ανησυχία ότι το κλείσιμο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα οδηγήσει σε συνολικότερη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή τη στιγμή μάλιστα που το Πολιτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ανάλογη διαδικασία ακολουθείται και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης.


Πηγή:  http://www.rizospastis.gr/