Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Ευ. Στυλιανίδης: «Ακυρη η ψηφοφορία στην Βουλή για το Βατοπέδι»

Για άλλη άρθρο του Ποινικού Κώδικα ψήφισαν οι βουλευτές από αυτό που κανονικά έπρεπε


ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΥΠΟΚΛΟΠΗ» Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ;Θέμα ακύρωσης της διαδικασίας της ψηφοφορίας που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, εγείρει η ΝΔ, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση της Αριστεράς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Νίκο Δένδια, και Ελίζα Βόζεμπεργκ, τονίσθηκε ότι παραπλανήθηκαν οι βουλευτές της Αριστεράς και ψήφισαν άλλο άρθρο για άλλο αποδιδόμενο αδίκημα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 390 του Π.Κ. που εγράφη στο ψηφοδέλτιο με την επισήμανση «απιστία περί την υπηρεσία», αφορά την απλή απιστία από οποιανδήποτε διαχειριστή αλλότριας περιουσίας.

Εκείνο το οποίο έπρεπε να αναγραφεί ήταν το άρθρο 256 του Π.Κ. που αναφέρεται στην απιστία περί την υπηρεσία, το οποίο δήλωσε ότι ψηφίζουν τα δύο κόμματα της Αριστεράς δια των εισηγητών τους Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) και Αντώνη Σκυλλάκου ΚΚΕ , που επισήμαναν πριν την ψηφοφορία, ότι διαφωνούν με το άρθρο που έχει αναγραφεί, αλλά για να μην απόσχουν και για να μη καταστήσουν άκυρα τα ψηφοδέλτια, θα ψηφίσουν με τη διευκρίνιση αυτή.

Ο κ. Τζαβάρας που πρώτος έθεσε το θέμα χθες δεν μίλησε για κάποια σκοπιμότητα, αλλά για προχειρότητα και παραδρομή. Όπως είπε, η ΝΔ θεωρεί ότι παραπλανήθηκαν οι βουλευτές της Αριστεράς κι ότι, όπως αποδείχθηκε από το οριακό αποτέλεσμα για τους τρεις πρώην υπουργούς, αν δεν υπήρχαν οι ψήφοι της Αριστεράς δεν θα είχαν παραπεμφθεί.

Το θέμα τροφοδοτήθηκε και από τη χθεσινή ανακοίνωση του Θόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) που σαφώς αποστασιοποιείται από το αποτέλεσμα. Σημείωσε ότι η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες, λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Δήλωσε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ταυτίζεται με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη κι ότι τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί η στάση του κόμματος».

Σε ερώτηση, αν θα πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε ότι υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, ότι υπεκλάπη ουσιαστικά η ψήφος της Αριστεράς ότι κατά τη γνώμη της ΝΔ η παραπομπή έχει απορριφθεί και δεν μπορεί να υπάρξει νέα ψηφοφορία για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Κατά την ΝΔ, υπάρχει απόρριψη της παραπομπής, ενώ στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα ο κ. Τζαβάρας απάντησε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής έχει στη διάθεσή του τα μέσα για να επανορθώσει, ειδάλλως θα απαντήσει το Δικαστικό Συμβούλιο».

.