Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο αγωγός Κομοτηνή - Ντιμίτροβγκραντ ενδιαφέρει τους γείτονες

Μπορεί να τορπιλίζουν τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά δεν είναι ενάντιοι στην ελληνοβουλγαρική ενεργειακή συνεργασία στο φυσικό αέριο

ΝΕΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ


«Είναι πολύ σημαντικό να εντατικοποιηθούν οι εργασίες για το σχέδιο κατασκευής της σύνδεσης φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης Ντιμίτροβγκραντ-Κομοτηνή». Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Βουγλαρικής Δημοκρατίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Παρβάνοφ πρόσθεσε ότι επί τάπητος στην συνάντησή τους τάθηκε και ο αγωγός «South Stream», ο οποίος είναι προς όφελος και των δύο χωρών. Ο Βούλγαρος πρόεδρος επεσήμανε ακόμα ότι εξίσου σημαντική από άποψη διαφοροποίησης των πηγών είναι η κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, που θα εξυπηρετεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την περιοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας «Εργαζόμαστε δραστήρια για το άνοιγμα νέων συνοριακών διόδων», δήλωσε εκ μέρους του ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι πολύ σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ντιμίτροβγκραντ-Κομοτηνή.


Πηγή: http://www.telegramm.gr/