Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ερώτηση Κοντού για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Ξάνθης

Στην Βουλή έφερε το θέμα ο βουλευτής Ξάνθης, που απευθύνεται στους υπουργούς Αμυνας, Οικονομικών και Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Άμυνας, Οικονομικών και Υγείας για το ζήτημα του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθη κατέθεσε ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός


Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:


«Στην Ξάνθη, όπου βρίσκεται η έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού, λειτουργεί το 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο το οποίο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες εκτός από τον Στρατό και στα σώματα ασφαλείας, στην αστυνομική σχολή, στην πυροσβεστική κ.λ.π..

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα σε πολλές κοινωνικές τάξεις του νομού, σε απομακρυσμένες περιοχές και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας του νομού, στις περιπτώσεις που το Γενικό Νοσοκομείο δεν επαρκεί για να καλύψει την πληθώρα των αναγκών.

Δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μας, εμφανίζουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να κλείσει το στρατιωτικό νοσοκομείο Ξάνθης με μεταφορά του προσωπικού στα Γενικά νοσοκομεία άλλων νομών.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν ήδη δημιουργήσει έντονη ανησυχία όχι μόνο στο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά γενικότερα στον πληθυσμό της περιοχής που θεωρούν ότι τέτοιου είδους ενέργειες οδηγούν στην γενικότερη οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση του νομού Ξάνθης από τη σημερινή κυβέρνηση.


Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί.

1. Είναι απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης και γιατί;

2. Ποιοι είναι οι λόγοι που συνηγορούν στην απόφαση αυτή;

3. Πως προτίθεται η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά, κοινωνικά και πληθυσμιακά ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές όπως ο νομός Ξάνθης;»

.