Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Tα εφτά κακά της μοίρας του Πανθρακικού

Τι έχει φταίξει και η ομάδα της Κομοτηνής από φαβορί για την επάνοδο στην Σούπερ Λίγκα δεν έχει σταυρώσει βαθμό εκτός έδρας και βολοδέρνει στα μεσαία στρώματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΈΝΑ ΑΡΘΡΟ - ΓΡΟΘΙΑ


 
Ο Πανθρακικός πραγματοποίησε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα και οι φιλοδοξίες για την άμεση επάνοδο της ομάδας στην κατηγορία δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε στο ελάχιστο. Ο Πανθρακικός πέρα από τη φτωχή βαθμολογική συγκομιδή, δεν έχει παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο σχεδόν σε καμία αναμέτρηση. Το thrakisport προσπαθεί να βρει τις αιτίες του κακού προσώπου του Πανθρακικού στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και επισημαίνει εφτά σημεία που έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο την κατάσταση στην ομάδα της Κομοτηνής:


1.Η φυγή Δερμιτζάκη άλλαξε τα πλάνα


Η απομάκρυνση του Μπερέτα από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ επηρέασε άμεσα τον Πανθρακικό. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είδε στο πρόσωπο του Δερμιτζάκη τον καταλληλότερο να ηρεμήσει το κλίμα στα αποδυτήρια και να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ στο δρόμο των επιτυχιών, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα. Στον Πανθρακικό όμως είχε γίνει η ζημιά. Οι μεταγραφικές επιλογές ήταν όλες του Καβαλιώτη τεχνικού, με αποτέλεσμα δύο παίχτες να αποχωρήσουν (Σαλαμαστράκης, Ραπτάκης) και οι υπόλοιποι να δυσανασχετήσουν με την εξέλιξη στους "πράσινους"! Το κλίμα εξαρχής δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, παρότι η εικόνα στις φιλικές αναμετρήσεις ήταν πολύ καλή


2.Το γκολ στις καθυστερήσεις στους Ζωσιμάδες

Μπορεί να ήταν η πρώτη αγωνιστική, ωστόσο ένα θετικό αποτέλεσμα θα είχε συντελέσει θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Το γκολ του Ανδράλα στο 90΄, στέρησε έναν πολύτιμο βαθμό από τον Πανθρακικό, όχι τόσο βαθμολογικά, όσο στον ψυχολογικό τομέα. Στη συνέχεια, οι έκτος έδρας ήττες από Καρδίτσα, Διαγόρα και Λεβαδειακό έχουν φτάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών στο "ναδίρ".


3.Κακές σχέσεις των ξένων ποδοσφαιριστών με τον Βασιλακάκη


Εξαρχής οι σχέσεις ορισμένων ποδοσφαιριστών με τον Κώστα Βασιλακάκη ήταν άσχημες.. Έχουν ακουστεί πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουν λογομαχίσει με τον τέως προπονητή του Πανθρακικού, με αυτή την κόντρα να μεταφέρεται στο γήπεδο και να αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας.


4.Τα κενά στην άμυνα


Η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι τραγική. Ατομικά λάθη σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση και ομαδική ασυννενοησία, έχουν ως αποτέλεσμα να δέχεται η ομάδα εύκολα γκολ. Σε συνδυασμό με την ατυχία στο τελευταίο ματς με τον Λεβαδειακό, όπου η φάση του τέρματος που δέχθηκε ο Πανθρακικός θύμησε .. μπιλιάρδο..έχουν ως αποτέλεσμα να έχει υποστεί η ομάδα απρόσμενες ήττες. Εξαίρεση αποτελεί ο Γιώργος Ζησόπουλος, που δίνει το 100 % των δυνατοτήτων του σε κάθε αναμέτρηση, όπως και ο Δημήτρης Κουτσόπουλος που έχει σώσει πολλές φορές την εστία του.


5.Η ανυπαρξία των χαφ


Ένα από τα δυνατά όπλα του φετινού Πανθρακικού, αναμενόταν να ήταν οι αμυντικοί μέσοι της ομάδας μαζί φυσικά με τους πλαγίους χαφ. Στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές, κανείς τους δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά με τον Μαρσελάο να είναι ο χειρότερος όλων. Υστερεί δημιουργικά και ανασταλτικά και δεν προσφέρει καμία βοήθεια στην ομάδα, χωρίς να σώζεται κανείς από την υπόλοιπη τετράδα του κέντρου. Εφόσον δεν ανέβουν αυτοί, τότε η εικόνα της ομάδας δεν μπορεί να βελτιωθεί.


6. Η αφλογιστία των επιθετικών

Το Καλοκαίρι αποκτήθηκαν δυο ικανότατοι σκόρερς, ο Σωκράτης Μπουντούρης και ο Νίκος Σουλτανίδης, δυο επιθετικοί που αναμενόταν να κάνουν τη διαφορά στην κατηγορία. Αντί αυτού, και οι δύο κινούνται σε ρηχά νερά, με τον Σουλτανίδη να έχει βρει δίχτυα μόνο μια φορά και τον Μποντούρη καμία! Βέβαια στην κακή παρουσία τους συμβάλλει και το γεγονός πως δεν τροφοδοτούνται σωστά από τους μέσους της ομάδας.


7.Η διαρκής γκρίνια του κόσμου


Από το ξεκίνημα της σεζόν , ο λιγοστός κόσμος που βρισκόταν στις κερκίδες του ΟΠΑΠ ΔΑΚ Κομοτηνής, γκρίνιαζε συνεχώς για τις επιλογές του προπονητή αλλά και των ποδοσφαιριστών της ομάδας , επιδρώντας αρνητικά στην ψυχολογία τους. Η μουρμούρα έγινε γκρίνια και η γκρίνια αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ομάδας που δεν έβλεπε την βελτίωση στην απόδοση της ομάδας με το πέρας των αγωνιστικών.


Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και κανείς από τον Πανθρακικό δεν πρέπει να τα παρατήσει! Με την έλευση του Εμίλιο Φερέρα η εικόνα της ομάδας αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο. Ο Πανθρακικός πρέπει να αρχίσει να παίρνει και αποτελέσματα εκτός έδρας, προκειμένου να διεκδικήσει κάτι από αυτή τη σεζόν. Η football League έχει να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις, όπως πολλές φορές στο παρελθόν και το ταξίδι του Πανθρακικού έχει πολύ δρόμο ακόμα...



Πηγή:   http://www.thrakisport.gr/