Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

To "Βήμα" βλέπει Πανθρακικό στο νέο φάκελο με τα ύποπτα ματς

Τι αναφέρει η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της για τη βρώμικη υπόθεση που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ



Στα 39 έφτασαν αισίως τα ύποπτα (κατά την UΕFΑ) ελληνικά ποδοσφαιρικά ματς τα οποία καλείται να ξεκαθαρίσει η Δικαιοσύνη. Ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής διαβίβασε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) τον τέταρτο κατά σειρά φάκελο τον οποίο η UΕFΑ έστειλε στην ΕΠΟ μετά τον Νοέμβριο του 2009 και ο οποίος περιέχει 3 αγώνες της Σούπερ Λίγκας, 1 παιχνίδι Κυπέλλου και 11 ματς με τη συμμετοχή ομάδων Β΄ Εθνικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΑ, ο φάκελος της UΕFΑ αφορά « 4 ομάδες οι οποίες κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 αγωνίζονταν στη Σούπερ Λίγκα, 8 ομάδες που αγωνίζονταν στη Β΄ Εθνική και 1 ομάδα που αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική ».

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι 3 από τα 15 ύποπτα ματς μάλλον ήταν και στη λίστα με τα 27 των τριών πρώτων φακέλων, την οποία στις 26 Απριλίου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο οποίος εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι είχε καλύτερη ενημέρωση από την ΕΠΟ, η οποία ως την ημερομηνία εκείνη είχε παραδώσει στη ΓΓΑ 3 φακέλους με 24 ύποπτα παιχνίδια. Από εκείνη τη λίστα προέκυπτε ότι σε 6 ύποπτα ματς αγωνίστηκε ο Εθνικός, σε 5 ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Διαγόρας και η Καβάλα, σε 4 ο Αγροτικός Αστέρας και ο Ηλυσιακός, σε 3 ο Εθνικός Αστέρας, ο Πανθρακικός και η Ηλιούπολη, σε 2 η Καλαμάτα, η Δόξα Δράμας, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ιωνικός, η Καλλιθέα, ο Ατρόμητος και σε ένα η Αναγέννηση Καρδίτσας, η Κέρκυρα, ο Πιερικός, ο Πανιώνιος και η Καστοριά. Στη λίστα που κατέθεσε ο κ. Πλεύρης, με την ένδειξη «ελαφρά ύποπτος» αναφέρονταν οι αγώνες Πανθρακικός- ΠΑΣ Γιάννινα (1-2) και Πανθρακικός- Πανιώνιος (0-1) για το περυσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες περιέχονται και στον τέταρτο φάκελο. Η ΠΑΕ Πανθρακικός είχε διαψεύσει τότε ότι εμπλεκόταν σε ύποπτους αγώνες και ο γενικός αρχηγός της κ. Βασίλης Κυβουρίδης είχε δηλώσει « μας βρήκαν αδύναμους και μας κοπανάνε »...

Ορμώμενα από την ύπαρξη των εν λόγω δύο επίμαχων αγώνων του Πανθρακικού, χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο τέταρτος φάκελος είχε φτάσει στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο από τον Ιούνιο. Ωστόσο η ΕΠΟ χωρίς να αποκαλύψει την ακριβή ημερομηνία παραλαβής του, ανακοίνωσε χθες ότι « κάθε στοιχείο που έχει ληφθεί από την UΕFΑ για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες, πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη τον δρόμο προς την τακτική Δικαιοσύνη ».


 
Πηγή:  http://www.tovima.gr/