Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

"Καθημερινή": και στους 4 ύποπτους αγώνες εμπλέκεται ο Πανθρακικός


Μετά τα "Νέα" και το "Βήμα", η εφημερίδα εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει ότι και οι τέσσερις αγώνες της Σούπερ Λίγκας που έστειλε η UEFA αφορούν την ομάδα της Κομοτηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:


Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και τα κατά την UEFA ύποπτα παιχνίδια που επέστρεψαν στην επικαιρότητα έπειτα από την έναρξη της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ διαβίβασε με καθυστέρηση 15 παιχνίδια των περσινών διοργανώσεων στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή και αυτός με τη σειρά του στη Δικαιοσύνη και στο ΣΔΟΕ.


Τα νέα στοιχεία αφορούν τρεις αγώνες και τέσσερις ομάδες, οι οποίες κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 αγωνίζονταν στη Super League, ένδεκα αγώνες και οκτώ ομάδες που αγωνίζονταν πέρυσι στην Β΄ Εθνική κατηγορία, ενώ υπάρχει και ένας αγώνας κυπέλλου στον οποίο η μία ομάδα αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και η άλλη στη Β΄ Εθνική.

Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα που εμφανίζεται και στα τέσσερα συνολικά παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που έχουν σταλεί από την UEFA στην ΕΠΟ και από την ΕΠΟ στη Δικαιοσύνη είναι η ίδια. Το ένα περσινό ματς της Σούπερ Λίγκας είναι το Πανθρακικός-Πανιώνιος. Το άλλο είναι το Πανθρακικός-ΠΑΣ και τα δύο που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι μεταξύ ομάδων της περιφέρειας και χαρακτηρίζονται ως διεφθαρμένα.

Εκτός από τους φακέλους με τα στοιχεία της UEFA στην κ. Παπανδρέου έχουν διαβιβαστεί στοιχεία από τις έρευνες που έχει κάνει το ΣΔΟΕ το οποίο έχει προχωρήσει σε άνοιγμα λογαριασμών ανθρώπων του ποδοσφαίρου (μάνατζερ, προέδρων ΠΑΕ και ποδοσφαιριστών) και παρακολουθεί τη ροή του χρήματος.

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ σχετίζονται με τα παιχνίδια των φακέλων της UEFA, διότι από την πρώτη στιγμή εκτός από τη Δικαιοσύνη στέλνονταν και εκεί.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία από τον ΟΠΑΠ και κυρίως βεβαιώσεις κερδών που έχουν προσκομιστεί σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου και έχουν να κάνουν με παιχνίδια που θεωρούνται από την UEFA ύποπτα και έτυχε να περιληφθούν στα κουπόνια του ΟΠΑΠ.

Επίσης στη διάθεση της Δικαιοσύνης υπάρχουν και καταθέσεις μαρτύρων, αφού η υπόθεση αυτή έχει «σπάσει» και σε κατά τόπους εισαγγελείς που εδρεύουν στις περιοχές που τελέστηκαν ύποπτοι αγώνες.

Από την περασμένη εβδομάδα στο κτίριο 16 των δικαστηρίων της σχολής Ευελπίδων προσέρχονται μάρτυρες. Σχεδόν όλοι δεν έχουν καμία εμπλοκή με τους αγώνες. Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης. Οι άλλοι θα ακολουθήσουν μετά…


Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/