Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη παραφιλολογία για την σημερινή ψήφο της μειονότητας

Πολλά ακούγονται και ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο, χωρίς απόλυτα να μπορούν να επιβεβαιωθούν

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ...


Ως blog το thrakilive έχει προσπαθήσει να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, γιατί όπως έχουμε αναφέρει από το πρώτο μας post δεν έχουμε δογματισμούς και κομματικές εξαρτήσεις. Είμαστε με όλους αλλά και απέναντι σε όλους.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές και την μειονοτική ψήφο. Εχουμε κατακλυστεί και εμείς από e-mails αναγνωστών ή "αναγνωστών" με διάφορες καταγγελίες κατά του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Εχουμε αποφύγει συνειδητά να τα αναδημοσιεύσουμε, καθώς δεν είμαστε σε θέση σε κάθε περίπτωση να επιβεβαιώσουμε την πραγματική ταυτότητα του αποστολέα τους.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πλήθος δημοσιευμάτων και φωτογραφιών, που δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα. Για παράδειγμα, σε gatzoli και alexpolisonline δημοσιεύονται φωτογραφίες από τους Κήπους, όπου όπως αναφέρεται στα σχόλια υπάρχει μεγάλη κινητικότητα προς την Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής, γεγονός που οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κινητοποίηση ατόμων που δεν ζουν στην Ελλάδα αλλά έχουν δικαίωμα ψήφου στις ελληνικές εκλογές.

Επίσης, γράφτηκε στο antinews ότι ένας εκ των κορυφαίων θρακιωτών στελεχών έσπευσε να συναντηθεί με... ψευτομουφτή, περίπου στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου, με άγνωστο αντικείμενο. Αν επίσης αληθεύει η πληροφορία, ο χρόνος και η συγκυρία μόνο ύποπτα μπορούν να κριθούν.

Δεν λέμε περισσότερα. Ας ψηφίσει ο καθένας όποιον περιφερειάρχή ή δήμαρχο επιθυμεί. Όποια παράταξη, όποιο κόμμα. Μας αφήνει αδιάφορους. Αλλά ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, δεσμευόμαστε ως blog να ερευνήσουμε με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουμε όσα ακούγονται αυτές τις ώρες. Και να αποκαλύψουμε αν είναι αλήθεια ή προβοκάτσια. Και να είστε σίγουροι ότι θα δε διστάσουμε  να κράξουμε άγρια όποιον έχει χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα, ακόμα και αν βρίσκεται στην εξουσία και όλοι θα τον γλείφουν.

Αυτή είναι η δέσμευση του thrakilive, ενός blog που δεν έχει καν συμπληρώσει τρεις μήνες ζωής αλλά κατάφερε να έχει μόνο την τελευταία εβδομάδα 10.000 αναγνώστες. Τόσους όσους δεν έχει καμία εφημερίδα, κανένα συμβατικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης.