Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα exit polls στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ


Τι λένε τα επιτελεία των κομμάτων λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης;

ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΡΙΕΕΣ


Λιγότερο από μιάμισι ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, η εκτίμηση είναι ότι η αποχή είναι μεγαλύτερη από ό,τι την πρώτη Κυριακή τόσο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ όσο και στην υπόλοιποι χώρα. Είναι προφανές ότι πολλοί ετεροδημότες δεν ήρθαν για να ψηφίσουν αυτήν την δεύτερη Κυριακή ούτε και αρκετοί από τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων - κυρίως του ΚΚΕ. Ισως η αποχή ξεπεράσει το 45% ενώ είναι ακόμα πιο μεγάλη σε μεγάλα αστικά κέντρα: στην Αθήνα φτάνει το 65%!!!

Συγκεχυμένες είναι οι πληφορορίες από τα στρατόπεδα των δύο μονομάχων για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Αμφότεροι διαρρέουν ότι έχουν προβάδισμα. Και μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, αφού exit polls δεν γίνονται. Όλα δείχνουν πάντως ότι η αποχή είναι μικρότερη στην Ροδόπη, όπου έχουν επαναληπτικές εκλογές και οι τέσσερις Δήμοι, σε σχέση με τους άλλους τέσσερις νομούς της ΑΜ-Θ. Ισως αυτό το σημείο αποβεί καθοριστικό για το αποτέλεσμα.

Οι Δήμοι στην Θράκη κατά τις εκτιμήσεις κλειδώνουν υπέρ αυτών που είχαν προβάδισμα την πρώτη Κυριακή, με μια μικρή επιφύλαξη για την Αλεξανδρούπολη όπου όλα δείχνουν ντέρμπι, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα επιβεβαιωθεί και εδώ ο κανόνας. Αποφεύγουμε να μιλήσουμε με ονόματα, καθώς είναι δύσκολο σε κάθε περίπτωση να επιβεβαιώσουμε τι από όσα κυκλοφορούν ισχύει και τι όχι. Χώρια που η κάλπη είναι ανοιχτή για ακόμα μιάμισι ώρα και μπορεί να κρύβει εκπλήξεις!!!

.