Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δέματα με προορισμό Εuropol - Ευρωδικαστήριο βρέθηκαν πριν λίγο

Εξουδετερώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Συνεχίζεται η τρομο-ϋστερία και επεκτείνεται διεθνώς, μετά και το δέμα στην Μέρκελ που προστίθεται στου Σαρκοζί

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ





Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε την Τρίτη το βράδυ από τις αρχές το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησαν ελεγχόμενες εκρήξεις στα δύο δέματα τα οποία βρέθηκαν στο εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου και κρίθηκαν ύποπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα δέμα προοριζόταν για τα γραφεία της Europol και το άλλο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην κυβέρνηση καταγράφεται έντονος προβληματισμός για την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, από τον τρομο - συναγερμό , ενώ την κατάσταση επιτείνει η είδηση ότι το δέμα με τα εκρηκτικά που εντοπίστηκε στην καγκελαρία της Γερμανίας είχε αποσταλεί προ δύο ημερών από την Αθήνα.

Για ενέργειες εγκληματιών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μάταια και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και καταδίκασε τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις σε βάρος των ξένων πρεσβειών.

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία λέγοντας ότι έδειξε πως λειτουργούν άριστα τα αντανακλαστικά της.

«Αν μας έλεγαν και ποιοι το στήνουν αυτό το σκηνικό θα ήταν καλά», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εκτιμά ως τυχαίο το γεγονός ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές επανεμφανίστηκαν τα φαινόμενα τρομοκρατίας, δεδομένου ότι ορισμένα κόμματα λένε ότι στήνεται επίτηδες ένα τέτοιο «σκηνικό».

«Εν πάση περιπτώσει, θεωρίες συνωμοσίας έχουμε δει, είναι γνωστό ότι κάποιοι καταφεύγουν στις θεωρίες συνωμοσίας για να αποδείξουν, να ισχυροποιήσουν κάποιες απόψεις τους», είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε και να κάνει καλά της δουλειά της η Αστυνομία, όπως κάνει μέχρι στιγμής».

«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το κοινοβούλιο» τόνισε το, από την έδρα της Βουλής, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος. Επεσήμανε, ότι «τέτοιου είδους πράξεις είναι απαράδεκτες, άθλιες και καταδικαστέες. Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο» σημείωσε.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας, καταδίκασε τις επιθέσεις με τα «δέματα - βόμβες, γιατί πλήττουν τη χώρα μας και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού». «Είναι ώρα, επιτέλους, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Κράτους να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της πλήρους εξάρθρωσης του νοσηρού φαινομένου που διασύρει την Ελλάδα διεθνώς, όπως και της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας. Αλλά είναι και ώρα, επίσης, να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν τα κίνητρα της έξαρσης του τρομοκρατικού φαινομένου, σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα μας» προσέθεσε ο κ. Δένδιας.

«Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν με απειλές σε βάρος της Γαλλίας και του Σαρκοζί. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Το σήριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους» δήλωσε ο ΣΥΝ.

«Ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας από τις τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να κλείσει... Όλα τα κόμματα και οι φορείς του τόπου πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» τόνισε η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η καταδίκη κάθε απόπειρας και εγκληματικής ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, τη δημόσια τάξη και μπορεί να πλήξει το κύρος και τη διεθνή εικόνα της χώρας πρέπει να είναι απόλυτη και αυστηρή», σημείωσε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη.


Βαριές κατηγορίες στους δύο νεαρούς

Στο μεταξύ, βαριά ποινική δίωξη με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και άλλες τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά των δυο νεαρών που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για τα παγιδευμένα δέματα.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί στο δεύτερο ειδικό ανακριτή. Εξάλλου, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των προσώπων που εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς.


Οι διεθνείς αντιδράσεις

Το Φορεϊν Οφις επαναλαμβάνει τη σύσταση του προς τους Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι προσεκτικοί λόγω αυξημένων κρουσμάτων εγχώριας τρομοκρατίας. Τονίζει ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη σημειώθηκαν περιστατικά επιθέσεων με παγιδευμένα πακέτα.

"Η τρομοκρατεί διεθνώς είναι μια πολύ σοβαρή απειλή" δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ερωτηθείς για το ύποπτο δέμα που επρόκειτο να ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα σε εκείνον. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει αυτό καθαυτό το γεγονός.

Ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Αθήνα μεταδίδει ότι πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια ακροαριστερής οργάνωσης και περιγράφει την αυξημένη επιφυλακή των αστυνομικών αρχών καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλα δέματα που να μην έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Η Ελλάδα πλήττεται από μπαράζ βομβών - δεμάτων, τιτλοφορείται άρθρο της Wall Street Journal, που σπεύδει να αποσυνδέσει τις ενέργειες μιας τοπικής αναρχικής ομάδας από το γενικότερο θέμα της ασφάλειας των ταχυμεταφορών.

Για κλιμάκωση των βομβιστικών επιστολών κάνουν λόγο οι Financial Times. Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, αναδημοσιεύοντας το πρακτορείο Reuters γράφει στην ιστοσελίδα της ότι επιστολικές βόμβες εξερράγησαν στην ελβετική και ρώσικη πρεσβεία ενώ τρεις ακόμη συσκευές εντοπίστηκαν στην πόλη, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμό, την ώρα που η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακρίνει δύο υπόπτους για τις βομβιστικές ενέργειες της Δευτέρας.


Πηγή:   http://www.skai.gr/